Liggend op de grond grijpend naar zijn bovenbeen; Joeri van derSalm is weer eens geblesseerd archieffoto 2012: AW).
Liggend op de grond grijpend naar zijn bovenbeen; Joeri van derSalm is weer eens geblesseerd archieffoto 2012: AW).

Ondanks blessures voetbalt Stompwijker Joeri van der Salm nog steeds

Sport 567 keer gelezen

Stompwijk - Ook het Stompwijkse VV Zetrakovski Zetrakoskini Kantoor Zaal Zaalvoetbaltoernooi 2021 gaat vanwege covid-19 niet door. Joeri van der Salm (31) is één van de organisatoren van het jaarlijkse winterstopevenement. Na talloze blessures voetbalt de voormalige spits van Stompwijk’92 weer in het tweede elftal. De medewerker bij de lokale leverancier van vlees, wild & gevogelte heeft in de Kerstdrukte geen tijd voor voetballen.

Van der Salm doorliep vanaf de jongste jeugd alle hoogste jeugdelftallen en maakte zijn debuut in het eerste elftal pas toen hij senior werd. “Ik heb op alle posities gespeeld, maar het meest op het middenveld. In mijn laatste jeugdjaar zette de trainer me in de spits. Dat ging eigenlijk wel goed!” Hij viel op door veel te scoren. “Mensen van andere clubs schijnen in die beginperiode naar mij te zijn komen kijken, maar zagen een slechte wedstrijd dus hoefde ik over een eventuele overstap niet na te denken.” Blessures zorgden ervoor dat Van der Salm maar weinig speelde. “Mijn eerste jaar bij de senioren kwam ik blessurevrij door, maar daarna heb ik door heel veel kleine blessures veel wedstrijden gemist. Elke keer was er wel wat. Ik vind voetballen te leuk om te stoppen. Na elk seizoen plakte ik er toch weer een jaartje aan vast, ook omdat de spelersgroep klein was.” Van der Salm speelt ook competitie in de zaal. “Zes jaar geleden begonnen in de tweede klasse. Afgelopen seizoen zouden we door een periodetitel nacompetitie spelen voor promotie naar de Topklasse, maar door covid-19 werd het seizoen niet afgemaakt.” Toen topzaalvoetbalkeeper Guus Vincenten stopte ging hij keepen. “We spraken met elkaar af dat de minst fitte speler zou gaan keepen. Door mijn blessuregevoeligheid ben ik keeper gebleven. Het is minder belastend en te combineren met veldvoetbal.”

In de selectiespelersgroep ontstond enkele jaren geleden een keeperstekort. “Toen ben ik het een jaar gaan proberen, maar dat was geen succes. Ik raakte al snel al geblesseerd aan mijn schouder, wat me trouwens nog steeds wel eens parten speelt. Omdat ik het keepen zo leuk vindt, nam ik regelmatig op de reservebank plaats om in geval van nood in te kunnen vallen. Vorig seizoen was ik ook niet helemaal topfit en heb ik regelmatig op de training gekeept om het eerste elftal te helpen om een goede training af te werken.” Dit seizoen begon hij toch weer als speler. “In het tweede elftal bij trainer Rob van Benten. Ik vind het wel leuk om die jonge gasten die er allemaal bij zijn gekomen een beetje gek te maken. En ook beetje om Rob te helpen die jonge gasten in toom te houden. Ik word al gekscherend ‘opa’ en ‘assistent-trainer’ genoemd. Dat vind ik allemaal prima. Als ze maar luisteren!” Van Benten zette Van der Salm weer op het middenveld. “Ik draaf daar met al die jonge gasten om mijn heen en probeer ze waar mogelijk te coachen, wat slimmer te spelen en een beetje te sturen. Zodat ik minder hoef te lopen. Ik voel me fitter dan vorig seizoen. Natuurlijk heb ik het eerste elftal nooit uit mijn hoofd gezet, maar de trainer beslist.” Zichzelf met spitsen als Rick Luiten, Enrico Geus en Nick Ammerlaan vergelijken doet hij niet. “Dat zijn hele andere type spelers. Zij hebben veel meer techniek en een actie in huis, terwijl ik het vooral moet hebben van mijn werklust en ik toevallig in het verleden vaak op de goede plek stond.”

Aan het VV Zetrakovski Zetrakoskini Kantoor Zaal Zaalvoetbaltoernooi heeft Van der Salm zijn hart verknocht. “Het toernooi is al zo oud en ooit in Zoeterwoude begonnen toen Stompwijk nog geen eigen sporthal had. Het hele dorp loopt daar iedere speelavond voor uit. De editie 2020 was de laatste voor roerganger Martijn Oudshoorn. Ik zag het niet zitten om al zijn taken over te nemen. We treden nu met z’n allen naar buiten. Naast Martijn traden ook Coen van Leeuwen, Iris Sweere en Ilja van Rijn uit het organiserende comité. Matthijs van der Zon, Loes van der Arend, Jokelien van Rijn, Debbie van Bohemen en de webmaster van vriendenvanvvzz.nl Ian den Hartog bleven. Nieuw zijn Tim van Veen, Romy van Vliet en Sanne van Boheemen. De editie 2021 gaat dan weliswaar niet door, maar we zijn volop bezig met het bedenken van nieuwe ideeën om hét toernooi van Stompwijk springlevend te houden.”.

Van der Salm als hij weer eens in actie wasna langdurige afwezigheid (archieffoto).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant