Opnamen van het Jeugdjournaal van de NOS van Erik Bouwman die de liveshow van het 's Gravendreef College presenteerde (foto: Robin van Straaten Fotografie).
Opnamen van het Jeugdjournaal van de NOS van Erik Bouwman die de liveshow van het 's Gravendreef College presenteerde (foto: Robin van Straaten Fotografie).

Landelijke aandacht voor unieke liveshow ‘s Gravendreef College

Actueel 661 keer gelezen

Door de huidige coronamaatregelen is het voor leerlingen van groep 7 en groep 8 niet mogelijk om middelbare scholen te bezoeken. Om toch de sfeer van een school over te brengen, verzon het ‘s Gravendreef College met locaties in Leidschendam en Leidschenveen hier iets unieks voor.

Eric Bouwman (van o.a. Idols, ONM, GTST en de musical Kruimeltje) presenteerde zaterdag 23 oktober de ‘s Gravendreef Liveshow. Zelfs het NOS jeugdjournaal kwam vooraf bij de generale repetitie van deze unieke show even kijken hoe het eraan toe ging.

De spetterende liveshow voor groep 7 en 8 leerlingen fungeerde als een soort digitale open dag en gaf een goede indruk van de sfeer in beide scholen, met een spannende finale tussen de teamcaptains van de beide scholen.

In de liveshow, gepresenteerd door Eric Bouwman, werden groep 7 en 8 leerlingen meegenomen in de wereld van het ‘s Gravendreef College. Via een speciaal whatsapp nummer en in de livechat van youtube stroomden de vragen binnen van kinderen en ouders binnen, terwijl aan tafel docenten en leerlingen over het ‘s Gravendreef College vertelden. Er werden allemaal handige tips en informatie gegeven door bijvoorbeeld een mentor en leerlingen zelf.

Het spectaculaire scheikunde proefje van de docent mens & natuur en de eigen shows van de drama- en de sportklas waren een groot succes.

Twee teams van leerlingen van beide locaties, ‘s Gravendreef College Leidschendam en ‘s Gravendreef College Leidschenveen, speelden verschillende Robinson-achtige spellen, waarin informatie over de scholen verwerkt zat. Zo moesten de teams letters verzamelen in de lokalen van de schoolgebouwen om daar een woord mee te maken. Daardoor kreeg de kijker een rondleiding door de school terwijl de spanning tussen de teams hoog opliep.

Over het eindspel met de twee teamleiders, waarin zij beide vragen moesten beantwoorden die gesteld worden in de brugklas, zal nog lang worden nagepraat. Gymdocent Alex Heemskerk verloor de eindstrijd en kreeg een bak vol smurrie over zich heen.

De ruim 1000 kijkers gaven in de chats aan genoten te hebben van de liveshow. "Bedankt voor de geweldige informatieve en spectaculaire show”, was een van de vele positieve reacties in de chat.

Gymdocent Alex Heemskerk verloor de eindstrijd en kreeg een bak vol smurrie over zich heen (foto: Rob ter Bekke).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant