Vicky van der Krogt op het authentieke boerenerf dat getransformeerd wordt naar een kleurrijke pleisterplaats (foto: Bianca van Soest).
Vicky van der Krogt op het authentieke boerenerf dat getransformeerd wordt naar een kleurrijke pleisterplaats (foto: Bianca van Soest).

Crowdfunding Buitenplaats Molenwei een groot succes

Actueel 289 keer gelezen

Leidschendam - Eind januari is de boerderij van Buitenplaats Molenwei een crowdfunding gestart op platform CrowdAboutNow. Op de agrarische locatie tegenover Drie Molens wordt aangehaakt op de provinciale ambitie: ‘een toeristisch Zuid-Holland’.

Afgelopen zomer werd er al een start gemaakt met de eerste tipi’s in de wei en is er ervaring opgedaan met logees. Komend seizoen willen broer en zus Van der Krogt hun gasten verwelkomen op het platteland in hippe, kant-en-klare ‘trekkershutten’ die van alle comfort plus e-bikes zijn voorzien. 

“Met de crowdfunding willen we ook een signaal afgeven naar andere agrariërs in het land’, laat Vicky van der Krogt weten. “Want hoe waardevol is het als burgers financieel gaan mee-investeren in nieuwe economieën bij de boer? En hoe makkelijk is het om verschillende culturen samen te brengen die beiden baat hebben bij een vitaal en toekomstbestendig platteland?” 

Het authentieke boerenerf wordt de komende jaren getransformeerd naar een kleurrijke pleisterplaats. Waar vorige generaties koeien molken komen nu burgers zich opladen in het groen. Van sport, kunst en cultuur tot aan vergaderen en overnachten, op, het platteland liggen kansen. Al 38 ambassadeurs investeren mee om de trekkershutten en e-bikes te financieren in ruil voor verrassende tegenprestaties. 

Meer informatie op www.crowdaboutnow.nl/molenweioptrek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant