Nathalie Batelaan (SenW) heeft het project onder haar hoede (foto: pr)..
Nathalie Batelaan (SenW) heeft het project onder haar hoede (foto: pr)..

Het Ruilhuis ruilt ‘gewoon’ door

Actueel 1.080 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens corona gaan de werkzaamheden van het Ruilhuis ‘gewoon’ door. “Juist nu is het belangrijk dat we naar elkaar omkijken en elkaar helpen”, aldus Nathalie Batelaan van Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg, die het project onder haar bezielende hoede heeft.

In een interview verstelt zij over hoe zij de werkzaamheden voor het Ruilhuis en het laptopproject vormgeeft in deze tijd. Het initiatief is twee jaar geleden ontstaan door een bewoner uit de wijk Prinsenhof en werd al snel een groot succes. De hulp van Sport en Welzijn werd ingeschakeld waardoor het project naar een hoger plan getild kon worden met o.a. een opslagruimte en meer handen.

“Het gaat heel erg goed met het Ruilhuis! Zelfs zo goed dat we momenteel kampen met een gebrek aan ruimte om ook grotere voorwerpen op te kunnen slaan zoals ledikantjes en commodes”, vertelt Nathalie. “Onze huidige locatie, in de Waterlelie, wordt te krap daarom zijn we dringend op zoek naar meer ruimte, in de vorm van opslag- dan wel ruimte waar we ook ruilmiddagen kunnen houden. We hebben ook meer spullen nodig, maar we houden dit nu af omdat we niet voldoende ruimte hebben. We proberen zo veel mogelijk spullen meteen door te zetten, maar dit lukt niet altijd. We merken dat mensen behoefte hebben aan onze dienstverlening, juist nu. Tips zijn van harte welkom en we willen mensen vragen om met ons mee te denken over meer ruimte, zodat we meer spullen kunnen inzamelen.”

“Ook in de corona tijd gaan we door met het verzamelen en verdelen van spullen”, laat Nathalie weten. ”Normaal gesproken zijn we 3 dagen per week open, maar nu natuurlijk niet. Mensen kunnen hun spullen brengen naar de Waterlelie of de Dobbelaan of een afspraak maken, dan komen wij de spullen thuis ophalen, je kunt de spullen dan bij wijze van spreken voor de deur zetten en wij halen het op. Voor het verdelen van de spullen werken we ook op afspraak, mensen kunnen na 15.00 uur spullen komen afhalen en bij uitzondering regelen we ook dat we de spullen thuis komen brengen. Ze voegt toe: “We willen alle mensen bedanken die ons eerder hebben geholpen met spullen. Zonder hen kunnen wij het niet”

Het Ruilhuis is samen met vluchtelingenwerk en Kwadraad ook het laptop-project gestart. Er zijn veel gezinnen die niet in aanmerking voor de minimaregeling, maar zich geen laptop kunnen veroorloven of hem moeten delen met meerdere gezinsleden. Ook deze gezinnen hebben een laptop heel hard nodig voor huiswerk of om te kunnen inburgeren, helemaal nu online werken zo belangrijk is. Nathalie: “Het zou zonde zijn als kinderen hierdoor achteropraken. Als je een laptop hebt liggen die je niet meer gebruikt, dan kun je hem naar de Dobbelaan in Leidschendam brengen of maak een afspraak, dan komen wij hem ophalen.”

Kijk hier voor meer info en contactgegevens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant