Vrijwilligers op gepaste afstand bezig in de wijk De Prinsenhof in Leidschendam (foto: pr).
Vrijwilligers op gepaste afstand bezig in de wijk De Prinsenhof in Leidschendam (foto: pr).

Tientallen vrijwilligers schonen wijken op tijdens Landelijke Opschoondag

Actueel 624 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Landelijke Opschoondag trok zaterdag tientallen vrijwilligers.

De Bovenveense buurtjes van de Jacques Perkstraat en Het Bilderdijkplein in Voorburg lieten zich niet door corona weerhouden en spraken af met elkaar dit jaar wel de Opschoondag te doen. De vuilniszakken en handschoenen werden uitgezocht en er waren ook hesjes voor de kinderen. Goed gemutst zocht ieder een deel van de straat of het speelterrein op en al gauw klonk het overal “Wat ligt er veel!” Daar waar het lastig was om erbij te komen werden de buren met de grijpers ingeroepen. De buit bestond uit een enorme lap vloerbedekking, veel plastic, snoeppapiertjes en sigarettenfilters.

Vrijwililigers aan de slag in Bovenveen (foto: Ap de Heus).

En omdat de zon meehielp kon je het vervuilende plastic snel zien, verplaatste je je een klein stukje of draaide je je om dan glinsterde al gauw weer wat en kon dat ook mee de zak in. Na afloop werden de vuilniszakken netjes in de ondergrondse containers gegooid en was er voor iedereen die daar trek in had iets lekkers. “Een mooie start van de lente en een fijn moment om samen met de buren weer iets voor je buurtje te doen”, aldus de organisatie.

In Voorburg West werden met meer dan 50 buurtgenoten diverse straten weer een stukje schoner gemaakt. “Het was erg leuk om elkaar te zien. Op 18 september gaan we weer; doe je mee?”, aldus mede-organisator Ramona van Zuylen.

De wijkmanager, wijkagent Karim Habyby (De Heuvel) en wethouder Stemerdink (foto: Twitter).

In het Prinsenhofpark en in de wijk De Heuvel in Leidschendam werden eveneens vele vrijwilligers aangetroffen die bezig waren met vuil opruimen. Zelfs een bootje werd ingezet om rommel uit de vijver te halen. Wethouder Nadine Stemerdink en wijkmanager Vanessa van Hurck lieten ook nog even hun gezicht zien.

Wethouder Astrid van Eekelen met leerlingen van basisschool De Tandem aan de slag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant