Het fietspad voert links langs de Nicolaas Beetslaan (archieffoto).
Het fietspad voert links langs de Nicolaas Beetslaan (archieffoto).

Fietsersbond wil snelle realisatie fietsstraat Nicolaas Beetslaan

Actueel 522 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Fietsersbond Leidschendam-Voorburg heeft per brief aan de gemeente Leidschendam-Voorburg en provincie Zuid-Holland gevraagd om een begrotingsafspraak te maken zodat de Nicolaas Beetslaan versneld kan worden ingericht als een deel van de Velostrada.

Gedeputeerde Staten heeft geantwoord dat zij ondersteuning geeft aan de gemeenten waar ze dat nodig hebben, zoals bij studies die van belang zijn voor meerdere gemeenten. De concrete inrichting van tracédelen zoals de Nicolaas Beetslaan laat de provincie over aan de gemeenten. “Zij weten het beste hoe op die plek de Velostrada kan worden aangelegd. Wanneer een gemeente, zoals Leidschendam-Voorburg, aangesloten is bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), dan is afstemming met de Metropoolregio van wezenlijk belang. MRDH heeft een eigen programma om hoogwaardige snelfietsroutes (de metropolitane routes) te ontwikkelen, waar de Velostrada ook deel van uitmaakt."

Naast ondersteuning geeft de provincie ook subsidie aan gemeenten om de uitvoering van projecten te stimuleren. “Wanneer de gemeente een plan heeft voor de Nicolaas Beetslaan, dan komt voor ons het moment om een afweging te maken over het reserveren van middelen voor de inrichting van de Nicolaas Beetslaan”, aldus Gedeputeerde Staten. In haar brief verwijst de Fietsersbond naar middelen van het Programma Fiets die beschikbaar zijn voor verdere verbetering en verlenging van de Velostrada. GS: "Wij hebben inderdaad nog middelen voor onderdelen van de Velostrada. Er zijn echter ook al verschillende projecten in voorbereiding. De beschikbare middelen zijn naar verwachting nodig om subsidie te kunnen verlenen aan deze projecten. Wij kunnen daarom op dit moment geen toezeggingen doen over de beschikbaarheid van middelen voor de Nicolaas Beetslaan. Als de gemeente een plan voor de Nicolaas Beetslaan opstelt en met een verzoek komt om een subsidiebijdrage dan zullen wij die (net als andere aanvragen) bij de eerstvolgende jaarlijkse actualisatie van het provinciaal fietsprogramma betrekken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant