Vertegenwoordigers van de Lions (met gele sjaal) kwamen de pakken bij Jim (l.) en Cassandra (m.) van de Voedselbank afleveren (foto: pr).
Vertegenwoordigers van de Lions (met gele sjaal) kwamen de pakken bij Jim (l.) en Cassandra (m.) van de Voedselbank afleveren (foto: pr).

Koffie door Lions afgeleverd bij Voedselbank

Actueel 158 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Enkele weken geleden is de nationale DE-waardepuntenactie van Lionsclubs afgesloten met een recordaantal pakken koffie. Afgelopen woensdag werden 2.432 pakken afgeleverd bij Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Namens Voedselbank Leidschendam-Voorburg stonden Jim en Cassandra klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen en in het sobere magazijn van de Voedselbank op te slaan. De vaste vrijwilligers waren zichtbaar ontroerd bij het zien van deze grote hoeveelheid. Jim, die de algemene leiding heeft: “Vorig jaar werd al een record verbroken, maar dit overtreft alles. Wat een geweldige actie van onze Lionsclubs”.

Cassandra, verantwoordelijk voor de distributie vult Jim aan: “In een jaar tijd is ons klantenbestand met circa 50% toegenomen. Momenteel maken wij ongeveer 160 tassen per week klaar voor gezinnen en alleenstaanden. Daarom zijn wij zo blij met de extra pakken koffie”. Hiermee kunnen we gemiddeld één keer in de 2 à 3 weken een tas aanvullen met een pak koffie.

In een rijke gemeente als Leidschendam-Voorburg is het eigenlijk te gek dat nog zoveel mensen afhankelijk zijn van de Voedselbank. Jim: “Het aantal klanten groeit al, maar wij verwachten nog zeker een grote explosie in de komende maanden. Als straks de steun voor bedrijven ophoudt, of iemands huidige WW-uitkering wordt beëindigd, dan zullen nog meer mensen een beroep op ons doen”. 

Tot nu toe werden de tassen vaak thuis bezorgd. Dat gaat al lang niet meer. Cassandra: “Vanwege de enorme toename hebben wij besloten om vanaf 21 april 2021 ook een uitgiftepunt te openen in de Dorpskerk in Leidschendam. Daar kunnen cliënten dan een tas ophalen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant