Rabin is voor velen een bekend PvdA-gezicht. Hij was 3 termijnen wethouder voor de PvdA in Den Haag (foto: Roos Trommelen).
Rabin is voor velen een bekend PvdA-gezicht. Hij was 3 termijnen wethouder voor de PvdA in Den Haag (foto: Roos Trommelen). Roos Trommelen

PvdA draagt Rabin Baldewsingh voor als nieuwe wethouder

Actueel 1.009 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg Rabin Baldewsingh (58) wordt voorgedragen als wethouder in Leidschendam-Voorburg. Dat heeft de lokale fractie van de Partij van de Arbeid bekendgemaakt. 

Fractievoorzitter Jochem Streefkerk: “We zijn blij dat we met Rabin Baldewsingh een ervaren bestuurder voor Leidschendam-Voorburg kunnen voordragen. De fractie is verheugd dat hij zich als echte sociaaldemocraat het komende jaar met passie en energie zal inzetten voor de gemeente.”

Op 22 maart werd bekend dat PvdA wethouder Nadine Stemerdink door de gemeenteraad van Voorschoten zou worden voorgedragen als nieuwe burgemeester. Op 19 april is het Koninklijk Besluit gepubliceerd en daarmee is haar benoeming definitief. Op 17 mei 2021 zal zij aantreden als burgemeester. Door haar aanstaande vertrek ontstaat er een vacature voor een PvdA-wethouder, waarvoor Baldewsingh zal worden voorgedragen.

Baldewsingh laat weten: “Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat de fractie en de leden in mij hebben uitgesproken. Leidschendam-Voorburg is een prachtige gemeente, waarvoor ik al mijn ervaring ga inzetten. Vanuit het gedachtegoed van de Partij van de Arbeid en in het belang van alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.”

Baldewsingh is voor velen een bekend PvdA-gezicht. Hij was in de periode 2006-2018 gedurende 3 termijnen wethouder voor de PvdA in Den Haag. Daaraan voorafgaand was hij raadslid vanaf 1998. Als wethouder heeft hij diverse portefeuilles onder zijn hoede gehad, zoals sociale zaken en werkgelegenheid, wijkaanpak, sport, volksgezondheid, inburgering en integratie, personeel en organisatie en burgerzaken. Portefeuilles die goed aansluiten bij de portefeuilles die Nadine Stemerdink achterlaat. 

Daarnaast heeft hij verschillende nevenfuncties vervuld, zowel landelijk als regionaal. Zo was hij o.a. bestuurslid van de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en voerde hij als vice-voorzitter van het College van Arbeidszaken VNG de cao-onderhandeling voor 160.000 gemeenteambtenaren. 

De verwachting is dat de heer Baldewsingh medio mei door de gemeenteraad kan worden benoemd. De benoemingsdatum zal worden vastgesteld met inachtneming van de nodige procedures. Zoals in Leidschendam-Voorburg gebruikelijk is voor wethouders kandidaten vindt er nog een integriteitsscan plaats, alvorens de definitieve voordracht wordt gedaan. 

De PvdA-fractie is voornemens om de voordracht vervolgens zo spoedig mogelijk formeel bij de gemeenteraad in te dienen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant