Henk Scheermeijer - met lintje - brengt een toost uit op zijn koninklijke onderscheiding (foto: pr VOLEVO).
Henk Scheermeijer - met lintje - brengt een toost uit op zijn koninklijke onderscheiding (foto: pr VOLEVO).

Henk Scheermeijer ontvangt lintje voor ruim halve eeuw vrijwilligerswerk

Actueel 662 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Totaal beduusd en vol emotie heeft de 81-jarige Henk Scheermeijer op maandag 26 april uit handen van burgemeester van Leidschendam-Voorburg, Klaas Tigelaar, een lintje ontvangen. Daarmee is hij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Henk is al meer dan een halve eeuw zeer actief binnen volleybalvereniging VOLEVO, onder andere als scheidsrechter, zaalwacht, materiaalbeheer, barman en gastheer.

De burgemeester kwam met de lintjesexpress en werd aangekondigd door een heuse heraut. Hij benoemde de taken die de Henk zoal heeft uitgevoerd bij VOLEVO en haar voorgangers Haaglanden, VISADE en Tonegido. 

De burgemeester had een mooi woordje voor deze vrijwilliger: “U staat er altijd, ongeacht het weer, meerdere keren per week. Iedereen binnen de vereniging - jong en oud - kent u en u bent een stille kracht; bescheiden, plichtsgetrouw en met het hart op de goede plaats. Dat siert u. Daarmee bent u voor de vereniging van onschatbare waarde. En met elkaar zeggen we allemaal: heel veel dank voor alles wat u hebt betekent voor de vereniging, en voor uw waardevolle en trouwe inzet voor al die sportliefhebbers.”

De voorzitter van VOLEVO hield daarna nog een kort praatje waarin hij Henk en zijn vrouw Bep ook namens de vereniging dankte en hen feliciteerde met deze zeer terechte Koninklijke onderscheiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant