Bas van de Goor en wethouder sport Nadine Stemerdink nemen een voorproefje en geven het goede voorbeeld met een wandeling door Leidschendam (foto: Ronald Hoogendoorn).
Bas van de Goor en wethouder sport Nadine Stemerdink nemen een voorproefje en geven het goede voorbeeld met een wandeling door Leidschendam (foto: Ronald Hoogendoorn). Ronald Hoogendoorn

Start eerste wandelgroep Nationale Diabetes Challenge in Leidschendam-Voorburg

Actueel 685 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanaf 17 mei starten de eerste wandelgroepen de Nationale Diabetes Challenge. Deelnemers wandelen vanaf het voorjaar 20 weken lang coronaproof samen in eigen wijk en werken onder begeleiding aan een gezonde leefstijl.

Bas van de Goor en wethouder sport Nadine Stemerdink nemen een voorproefje en geven het goede voorbeeld met een wandeling door Leidschendam: “Elke week samen wandelen motiveert om in beweging te blijven. Ontzettend belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid om fit te blijven” aldus Stemerdink. Bas van Goor voegt daar aan toe: “Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Het maakt ons o.a. weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lekker in je vel zit, je meer energie hebt en is het beter voor je (bloedsuiker)waarden!”

De eerste wandelgroep start eind mei in Voorburg. Er zijn nog 3 andere wandelgroepen in andere wijken van Leidschendam-Voorburg in de maak. Zodra je je daarvoor kunt aanmelden, worden deze op de website www.nationalediabeteschallenge.nl/leidschendam-voorburg geplaatst. Er wordt 20 weken 1 een keer per week coronaproof gewandeld.

In Leidschendam-Voorburg zetten zorg-, sport- en welzijnsprofessionals zich samen in voor een gezonde toekomst met de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen vanaf het voorjaar 20 weken lang coronaproof samen in eigen wijk en werken onder begeleiding aan een gezonde leefstijl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant