Wethouder Van Eekelen en burgemeester Tigelaar bij Scouting Hubertus-Brandaan (foto: gemeente LV).
Wethouder Van Eekelen en burgemeester Tigelaar bij Scouting Hubertus-Brandaan (foto: gemeente LV).

Burgemeester en wethouders aan de slag op NL Doet

Actueel 207 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg staken zaterdag 29 mei de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. 

Bij Scouting Hubertus-Brandaan hielpen zij om de omgeving van het clubgebouw en de Vliethaven schoon te maken en twee bootjes te schilderen. Bij Stichting Vrienden van Signtaal werden picknicktafels in elkaar gezet en bloempotten gevuld, zodat cliënten deze zomer van het balkon kunnen genieten.

Burgemeester Klaas Tigelaar, namens het hele college: “We zijn er trots op om te zien hoeveel inwoners zich vandaag hebben ingezet voor een ander. Tuinen van verpleeghuizen zijn opgeknapt, muren van wijkcentra zijn geschilderd, schoolpleinen zijn opnieuw ingericht, speeltuinen zijn hersteld. Dit laat zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de samenleving zijn. Juist nu.”

In totaal waren in de gemeente op ongeveer 20 locaties allerlei klussen aangemeld in het kader van NL Doet, waar vrijwilligers aan de slag gingen.

NL doet is een jaarlijks initiatief van Het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten. Inwoners van Leidschendam-Voorburg die interesse hebben in vrijwilligerswerk, kunnen contact opnemen met LV voor Elkaar via 070-3370377 (maandag tot en met donderdag) en info@LVvoorelkaar.nl. Of bekijk de vrijwilligersvacatures op www.LVvoorelkaar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant