(foto: pr HTM).
(foto: pr HTM).

Deelfietsen HTM ook in Leidschendam-Voorburg beschikbaar

Actueel 604 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanaf heden kunnen mensen 45 minuten gratis een deelfiets proberen. De fietsen van HTM staan ook in Leidschendam-Voorburg. 

“Leidschendam-Voorburg is een mooie groene gemeente met bijna 75000 inwoners, waar het prettig is om te wonen, werken en te recreëren. Met de deelfietsen maken we het onze inwoners een stuk makkelijker om van a naar b te gaan. Tegelijkertijd wordt onze gemeente beter bereikbaar voor inwoners en toeristen uit de omringende gemeenten en draagt het ook bij aan een beter milieu”, vertelt wethouder Astrid van Eekelen van verkeer en vervoer. 

Wethouder Duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal vervolgt: “Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een belangrijke maatschappelijke opgave. Het gebruik van schone vervoermiddelen helpt daarbij. Door samenwerkingen aan te gaan met ondernemers die zelf hun verantwoordelijkheid nemen laten we als gemeente ook zien dat slimme oplossingen waar iedereen profijt van heeft, dichtbij zijn.”

Het doel van de probeeractie is om mensen laagdrempelig te laten kennismaken met een deelfiets. De actie loopt tot medio december 2021 en is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, een van de partijen achter de campagne Ways2go. Om mee te doen met de actie, download je de app van de betreffende deelfietsaanbieder. Daarna registreer je je en ontvang je in het registratieproces de speciale actiecode. Hoe die code verkregen kan worden is te vinden op www.ways2go.nl

Let op dat de voorwaarden per deelfietsaanbieder iets kunnen verschillen. De deelfietsaanbieders HTM en Donkey Republic hebben voor deze actie de handen ineen geslagen met Ways2go. Het doel is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deelvervoer. De deelfietsen zijn een goed en duurzaam alternatief voor de auto bij korte (zakelijke) ritten en zijn handig in het voor- en natransport naar bijvoorbeeld het openbaar vervoer. 

Aanmelden voor de actie kan via ways2go.nl/nl/actie/probeer-een-deelfiets/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant