Lorenzo Ingram (Excelsior) nam drie wickets voor zes runs en maakte 51 runs in de succesvolle chase (foto: Catch of the Day BV).
Lorenzo Ingram (Excelsior) nam drie wickets voor zes runs en maakte 51 runs in de succesvolle chase (foto: Catch of the Day BV).

Zwak batten nekt Voorburg Cricketclub tegen Excelsior

Sport 200 keer gelezen

Voorburg - Toen Mohit Hingorani (28 runs) LBW ging, stond VCC op 65 runs voor het verlies van drie wickets en was alles nog mogelijk. 

De zoveelste collapse dit jaar (met nullen voor de batsmen 8 tot en met 11) leidde echter tot een kansloos totaal van 116 runs.

Je zou dan de bal kunnen geven aan de bowlers met de beste strike rates (Ahmed en Niewoudt), maar men ging ervan uit dat de pitch veel spin zou aannemen en gokte op de drie spinners Dutt, Boissevain en Engelbrecht.

Excelsior was niet onder de indruk en hoewel opener Luuk Kroesen nog het slachtoffer werd van een mooie direct hit van fielder Niewoudt, zaten de punten al binnen 33 overs in de Schiedamse tas. Lorenzo Ingram maakte 51 runs.

Nu Van Beek naar Derbyshire is vertrokken, Viv Kingma geblesseerd is en diverse batsmen uit vorm zijn, wordt het lastig voor VCC om de play-offs te halen. Het team staat nu vijfde; de bovenste vier gaan door. Anderzijds staat de middenmoot zo dicht bij elkaar dat één winstpartij het verschil kan maken.

Stand Topklasse: Punjab 10-30; VOC 10-29; HBS 10-24; Excelsior 10-23; Voorburg CC 10-21; VRA 10-18; HCC 10-15; ACC 10-10; Sparta 10-5, Dosti 10-3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant