De grote Marotzaal van het kasteel heeft na restauratie zijn gouden grandeur weer terug (foto: pr / Simone Nieuwenbroek).
De grote Marotzaal van het kasteel heeft na restauratie zijn gouden grandeur weer terug (foto: pr / Simone Nieuwenbroek). Simone Nieuwenbroek

Kasteel Duivenvoorde opent al voor het nieuwe seizoen

Actueel 761 keer gelezen

Leidschendam / Voorschoten - Nazaten van de familie nemen de bezoekers mee in de nieuwe audiotour, nieuwe inrichting Porseleinkamer, Zuidvleugel gerenoveerd, zomermuziek in de kasteeltuinen.

Duivenvoorde opent op donderdag 1 juli de deuren weer voor het publiek. In het kasteel zijn verschillende ruimtes geheel herzien en de Zuidvleugel, die tot 2019 particulier bewoond was, is in 2020 volledig gerenoveerd. Dankzij steun van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation is de Porseleinkamer uitgebreid met spectaculaire 18de, 19de- en 20ste eeuwse serviezen. De grote Marotzaal van het kasteel heeft na restauratie zijn gouden grandeur weer teruggekregen.

Vanaf dit voorjaar heeft Kasteel Duivenvoorde audiotours in twee talen (NL en ENG) en een tour speciaal voor families. De geschiedenis van 800 jaar Duivenvoorde wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond.

Arent van Wassenaer van Catwijck vertelt over de vijf eeuwen bewoning door de familie van Wassenaer en Jan Steengracht van Oostcapelle neemt u mee door de verhalen van twee generaties Steengracht. Ludolphine en Alexander Schimmelpenninck van der Oye vertellen in hun tour op zeer persoonlijke wijze over hun familie die pas in 2019 uit het kasteel is vertrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant