RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci (foto: Jelle Abma).
RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci (foto: Jelle Abma). Jelle Abma

Eindelijk mocht RKAVV weer een wedstrijd voetballen

Sport 659 keer gelezen

Leidschendam - Sinds de coronalockdown begin oktober 2020 werden in het seniorenvoetbal geen wedstrijden meer gespeeld. Alle competities werden stilgelegd. En terwijl de jeugd op enig moment weer onderling tegen elkaar binnen eenzelfde club en de afgelopen maand Regio Cup-wedstrijden mocht gaan voetballen, mochten de senioren slechts met elkaar trainen. En die mogelijkheid werd niet meteen maar gefaseerd ingevoerd. Tot afgelopen zondag! 

RKAVV was de eerste club in de voetbalregio Leidschendam-Voorburg en Stompwijk die weer eens een wedstrijd speelde. Teammanager Jonas Bloemen had het uitgerekend. “Na exact 37 weken weer eens een echte wedstrijd.” 

Het oefenduel op Sportpark Kastelenring tussen hoofdklasser RKAVV en derde divisionist Quick kreeg een speciaal tintje, omdat beide elftallen en het arbitrale trio in lijn bij de middenstip, beide staven en reservespelers in lijn voor hun dug-out en publiek langs de lijn en op de tribune voorafgaand een minuut werd stilstond bij het plotselinge overlijden van oud-Quick speler Bright Ampong eerder deze maand. Verder leek het rond het hoofdveld weer een ouderwetse zondagmiddag met de mogelijkheid om een hapje en een drankje te halen in en voor de kantine. Gelukkig, het kan weer!

Trainer Maurizio Ceccucci, die komend seizoen aan zijn 5e seizoen bij RKAVV gaat beginnen, begroette in de overschrijvingsperiode enkele nieuwe spelers. Centrale verdediger Tristan Croes (22) kwam over van tweedeklasser Wippolder, waar hij zijn hele jeugd en begin seniorentijd doorbracht. Linksback Abbas el Tamimy (27) speelde het afgelopen seizoen nog bij collega-hoofdklasser SJC in Noordwijk, maar komt oorspronkelijk uit de jeugd van zaterdagclub SC Noordwijk. Hij speelde nadien ook nog in de oudere jeugd bij ADO Den Haag en Jong ADO Den Haag. Centrum spits Boyd Roodnat (23) kwam over van Jong Katwijk, maar speelde eerder in de jeugd bij VELO en zijn laatste jeugdjaar bij Alphense Boys JO19. Tegenover hun komst stond het vertrek van Jedsel Markes (Westlandia), Luuk van der Sman (Forum Sport) en Mike van Toor (gestopt). Op Roodnat na kwamen de nieuwe spelers zondag meteen in actie. Vanuit Jong RKAVV is de concurrentie erg groot.

Ceccucci zet de komst van de nieuwe spelers in perspectief. “In een normale situatie kun je spelers gaan scouten in officiële wedstrijden bij hun club, maar door corona kon dat natuurlijk niet. Tristan is een ambitieuze jongen die graag een stap hogerop wilde maken. Op de trainingen heeft hij laten zien potentie te hebben. Hopelijk ontwikkelt hij zich bij ons goed. Waar de mogelijkheden van Abbas liggen is nog een beetje ongewis. Door blessures heeft hij een tijd stil gestaan. Hopelijk wordt hij snel weer fit. En Boyd heb ik helaas nog niet in actie kunnen zien. Hij heeft nog een enkelblessure en nauwelijks kunnen trainen. We hebben een fijn gesprek met hem gehad, waarin hij aangaf een gezonde ambitie te hebben om te willen slagen. Hopelijk is hij snel fit en kan hij ons overtuigen van zijn kwaliteiten.” 

Uit het oefenduel tegen Quick  (2-4 verlies) trekt Ceccucci uiteraard geen conclusies. “We zijn nog maar net begonnen. We trainen in de eerste fase van de seizoensvoorbereiding verder alleen nog deze week. Zaterdag sluiten we de eerste fase af met een oefenduel bij tweede divisionist Scheveningen (14:30 uur). Donderdag 29 juli starten we de tweede fase, want eind augustus spelen we al onze eerste competitiewedstrijd.”

Scoreverloop: 8’ 0-1, 45+2’ 0-2, 52’ 1-2 Joep Roovers, 57’ 1-3, 81’ 2-3 Erik Lever & 84’ 2-4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant