Levie Schut; van Wilhelmus naar Vitesse Delft, was op proef bij RKAVV maar koos voor terugkeer naar Delft (archieffoto: AW).
Levie Schut; van Wilhelmus naar Vitesse Delft, was op proef bij RKAVV maar koos voor terugkeer naar Delft (archieffoto: AW). Bert Tielemans

Veel selectiespelers regioclubs stoppen met prestatievoetbal

Sport 1.302 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ieder jaar voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn is het wel een komen en gaan van spelers. Opvallend deze transferperiode is dat veel voetballers stopten. Zou corona zo’n grote invloed daarop zijn geweest?

Bij zaterdag eersteklasser Forum Sport begint hoofdtrainer Dennis den Turk aan zijn 3e seizoen. Centrale middenvelder en aanjager Tom Bijen vertrok naar hoofdklasser FC Rijnvogels. Jordy Pronk stopte met voetballen. Luuk van der Sman (RKAVV) en Haitam el Marid (RKDEO) zijn nieuw bij Forum Sport. El Marid speelde tot de JO17 bij Wilhelmus en stapte destijds over naar RKAVV. Ondanks een aantal basisplaatsen en invalbeurten in het 1e elftal vertrok hij 2 jaar geleden naar RKDEO. “Ik wilde meer spelen, want ik heb ambitie. Bij RKDEO werd ik de eerste competitiehelft van 2019-2020 meteen clubtopscorer, toen corona uitbrak. Met RKAVV heb ik ook gesproken, maar ik denk bij Forum Sport meer aan spelen te kunnen toekomen.” Zaterdag voetbalt Forum Sport ter afsluiting van de 1e fase seizoensvoorbereiding om 13:00 uur in Voorburg een oefenduel tegen DoCos.

Opvallend veel spelers stopten met voetballen bij zondag tweedeklasser Wilhelmus. Bas de Bree, Tomas Ruijgrok, Gino van der Kleij, Martesano Biliosa, Dylan Kasius en 2e elftalspeler Lars Goinga besloten daartoe om hen moverende redenen. Jacky Adam (VUC), Levie Schut (Vitesse Delft) en 2e elftalspeler Josh Smart (KSD Marine) gaan elders voetballen. Trainer Oscar Laguna Burgos begroette daarentegen ook nieuwe spelers. Giorgio Castelen (DHC), Mike Veltman (Jong RKAVV), Alex Nolet (HVV Jeugd), Etienne van Kleef (VUC) en Antonio Anacle (SVH) komen Wilhelmus versterken. Anacle keert na omzwervingen bij Graaf Willem II VAC, GDA en SVH terug bij Wilhelmus, waar hij met voetballen begon. Voor Laguna Burgos wordt het komend seizoen zijn 5e bij Wilhelmus.

Trainer Patrick Kamperveen van derdeklasser Stompwijk’92 begroette geen nieuwe spelers van buitenaf maar zag zijn selectie met nog meer eigen jeugdspelers uitgebreid worden. “Er zijn er weer 8, sommigen zelfs te vroeg, uit de JO19 overgekomen. Mijn eerste seizoen waren dat er 10 en afgelopen seizoen waren dat er 11. De gemiddelde leeftijd in mijn spelersgroep is nu 20 jaar. Ik vind dat je altijd moet doorselecteren als spelers zich aandienen. Onze doelstelling is om kampioen te worden en om van het 2e elftal een opleidingsteam voor het 1e elftal te maken. Wij zijn nooit gestopt met trainen sinds we dat weer in groepen mochten doen, maar ik merk dat de groep naarmate de zomerstop nadert kleiner is geworden.” Kamperveen hervat de training weer op zondag 8 augustus. “Het laatste weekend van augustus gaan we op trainingskamp. Van de oorspronkelijke spelersgroep waar ik mee begon is van de oudgedienden alleen Nick Ammerlaan overgebleven. Dennis van der Linden, Donny van Marwijk, Joeri en Bart van der Salm gaan allen in een lager team voetballen, zoals velen hen voorgingen. Gewoon omdat ze dat willen. Die ontwikkeling deed zich al voor mijn tijd voor. Die jongens zijn in ieder geval voor de club behouden gebleven en dat is mooi.” Kamperveen zelf begint aan zijn 3e jaar.

Bij zaterdag vierdeklasser SEV veranderde er niets in de technische staf. Hoofdtrainer Kenneth Soechit begroette Ashray Moelchand (Barendrecht), Frank Li (RKAVV), Paul Janssen (was gestopt), Berke Karadeniz (DWO) en Nick Rapmund (Haagse Hout) in zijn selectiespelersgroep. Eddy van Dijk (Wilhelmus), Giel Stigter (Concordia), Jeremy Ruts (DVC) en Hesham Heraz (Haagse Hout) vertrokken naar andere clubs. Tim de Jong is gestopt met voetballen. Ashray Moelchand (Barendrecht, BSC’68), Frank Li (RKAVV, Forum Sport, SEV), Paul Janssen (was gestopt), Berke Karadeniz (DWO), Nick Rapmund (Haagse Hout). Soechit had alleen invloed op de komst van Moelchand. “De vertrokken spelers deden dat spontaan. En van de nieuwe spelers is op Ashray na iedereen aan komen waaien. Ashray ken ik nog uit mijn tijd als hoofdtrainer van BSC’68. Hij wilde wat meer tijd aan zijn studie kunnen besteden. Twee keer in de week trainen is voor hem wel te doen. Hij zocht contact met mij. En door het stoppen van Tim de Jong kunnen we wel een ‘10’ gebruiken op het middenveld. Hij heeft nog een blessure en moet het eerst maar eens laten zien.” Soechit begint bij SEV aan zijn 3e seizoen. “We beginnen zaterdag 7 augustus aan de voorbereiding.”

Haitam el Marid, hier nog in RKAVV-tenue (januari 2018), later RKDEO, nu Forum Sport (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant