Als het aan het CDA ligt komt er een vuurwerkvrije jaarwisseling (archieffoto).
Als het aan het CDA ligt komt er een vuurwerkvrije jaarwisseling (archieffoto).

CDA vraagt College frisse kijk op aanpak jaarwisseling

Actueel 194 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het CDA vraagt het college en in het bijzonder de burgemeester om het initiatief te nemen: samen met haar burgers een vrolijk, positief volksfeest te organiseren. 

Wat het CDA betreft zou dat mogen resulteren in één grote vuurwerkvrije gezellig en veilig Nieuwjaar vierend Leidschendam-Voorburg.

Het CDA heeft - in lijn met de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid - de visie dat de gemeente onze inwoners hoort te stimuleren en te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten voor een veilige viering van de jaarwisseling. “We willen af van de focus die onze jeugd nu heeft op traditioneel vuurwerk en we vragen om een positieve invulling van de jaarwisseling met door buurten, ondernemers of maatschappelijke organisaties georganiseerde festiviteiten voor iedereen en zonder vervuiling en overlast voor velen. De jaarwisseling moet een jaarlijks terugkerend evenement van, voor en door inwoners worden, waarbij planmatig afstand wordt genomen van consumentenvuurwerk en de daaraan verbonden overlast voor mens, dier en milieu.”

Aansluitend op de vorig jaar raadsbreed gesteunde motie ‘feestelijke jaarwisseling’ is recent een raadsbrief opgesteld met tal van aanknopingspunten voor alternatieve feestelijkheden: een ‘aftelmoment’, muziek, activiteiten van buurt/wijk/sportverenigingen. Een aanvulling op de gebruikelijke evenementenkalender.

“Niets is fijner om door bewoners en anderen georganiseerde feestelijkheden van onze inwoners mogelijk te maken, jongeren iets moois in handen te geven en samen te genieten van een geweldig volksfeest” aldus CDA-raadslid Jan Hendriks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant