Groep 8 van basisschool de Margriet had de primeur van het Kinderkooktheater ‘High Five’, ontwikkeld door STAPFOODS (foto: pr).
Groep 8 van basisschool de Margriet had de primeur van het Kinderkooktheater ‘High Five’, ontwikkeld door STAPFOODS (foto: pr).

Kinderkooktheater High Five flitsend van start op Margriet

Actueel 442 keer gelezen

Leidschendam - Geen kamp maar wel een superleuke dag. Groep 8 van basisschool de Margriet had op vrijdag 2 juli de primeur van het Kinderkooktheater ‘High Five’, ontwikkeld door STAPFOODS.

In het kooktheater kregen de kinderen voorlichting over waar onze voeding vandaan komt. De hoofdrol was voor groente. Kinderen leerden in het kort over een aantal groentes en benadrukt werd dat gezond eten belangrijk is.

Daarna gingen zij ook daadwerkelijk zelf aan de slag met mooie gezonde ingrediënten. De kinderen maakten een tropische groene smoothie, een frisse salade en een broodje ei. Tijdens het koken konden ze ruiken en proeven van ingrediënten waarmee ze normaal vaak niet te maken hebben. 

Vervolgens gebruikten de kinderen met elkaar de maaltijd en was er een terugkoppeling van een aantal kinderen van wat zij er van vonden en wat zij geleerd hebben.

Het theater heeft als naam High five omdat zoveel mogelijk wordt gewerkt met ingrediënten uit de schijf van vijf om zo de kinderen een high five geven dat ze gezond bezig zijn. 

JOGG-regisseur Miriam Blom: ”Met koken en proeven verhogen kinderen hun voedselvaardigheden. Dit draagt bij aan behoud van gezond gewicht.” 

Harrie Ozinga van het techniekmenu vult aan: ”Koken past perfect in onze filosofie van ontdekkend leren. Wij hebben het Kinderkooktheater dan ook financieel ondersteund.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant