Het appèl van Karl Nieuwoudt (rechts) voor LBW wordt niet gehonoreerd door de umpire (foto: Catch of the Day BV).
Het appèl van Karl Nieuwoudt (rechts) voor LBW wordt niet gehonoreerd door de umpire (foto: Catch of the Day BV).

Voorburg Cricketclub blameert zich tegen HCC

Sport 348 keer gelezen

Voorburg - Iedereen keek uit naar de ‘achtpuntenwedstrijd’: spelers, bestuur, groundsmen, supporters. Het werd een teleurstelling: VCC verloor kansloos met vijf wickets van HCC.

Alle spelers waren optimaal voorbereid en ‘vol’ van de wedstrijd die zo belangrijk was voor het halen van de play-offs. Ondanks deze frisse monterheid, fitheid en discipline was het batten aan de povere kant.

Hingorani sloeg een halftracker in de handen van de square leg, Bas de Leede had veertig ballen nodig voor tien runs. Geen van de Voorburgers zette een prijs op zijn wicket. 132 all out was het eindresultaat met Tom de Grooth (30) als topscorer. Saillant detail was dat oud-VCC’er Clayton Floyd 5 voor 18 bowlde. 

Er leek niet echt een plan te zijn hoe de left arm spinner te bespelen. Of het plan was er wel, maar werkte niet. Medium pacer Klaus nam drie wickets. Als bowler kwam Bas de Leede wat sneller uit de startblokken dan als batsman. Hij kreeg direct opener Staal LBW voor 0 en was ontketend. VCC pakte nog vijf wickets, waarvan De Leede vier; met een score van rond de 180 runs hadden de Voorburgers best een kansje gehad.

Nu dit cruciale duel kansloos werd verloren, is de kans op plaatsing voor de play-offs weer geslonken. HBS rukte op van de zesde naar de tweede plaats. VCC staat nog wel gedeeld derde, maar wisselt sterke wedstrijden af met zeer matige duels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant