Materiaal voor bij de theorieles van de fietscursus van VluchtelinkenWerk Leidschendam-Voorburg (ook voor niet-vluchtelingen).
Materiaal voor bij de theorieles van de fietscursus van VluchtelinkenWerk Leidschendam-Voorburg (ook voor niet-vluchtelingen).

Nieuwe fietscursus gaat van start bij VluchtelingenWerk

Actueel 290 keer gelezen

Leidschendam - In september begint er weer een fietscursus van VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg. De lessen worden verzorgd door een hecht team van drie vrijwilligers, maar nieuwe collega’s zijn welkom.

De cursus is van opzet veranderd, zodat deze coronaproof is. De cursus bestaat nu uit 10 buitenlessen waarin cursisten leren fietsen en kennis maken met de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels. De docenten gebruiken een methode waarbij zij op afstand blijven en het niet nodig is om de cursisten vast te houden. De voertaal is Nederlands, maar er wordt rekening gehouden met cursisten die Nederlands niet als moedertaal hebben. Tijdens de les kunnen cursisten oefenen op een fiets van VluchtelingenWerk en krijgen aan het eind tips voor het kopen van een fiets.

Iedereen die wil leren fietsen is welkom, niet alleen cliënten van VluchtelingenWerk. U moet zich wel eerst inschrijven op vrijdag 3 september tussen 9:30 uur en 11:00 uur bij Sport en Welzijn) aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam Het cursusgeld (10 euro) moet u dan contant en gepast meenemen. De lessen starten vrijdag 10 september, met een groep van 9:15 tot 10:15 uur en een groep van 10:30 tot 11:30 uur. Meer info via tel. 070-3202057.

Wie ook fietsles wil geven kan een e-mail sturen pborsboom@vluchtelingenwerk.nl. Men volgt eerst een inwerkprogramma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant