Molen de Vlieger is te vinden in de polder Essesteijn aan het Essepad bij de Rodelaan (foto: Charles Groeneveld).
Molen de Vlieger is te vinden in de polder Essesteijn aan het Essepad bij de Rodelaan (foto: Charles Groeneveld). @Charles Groeneveld

Molenshows bij 400-jarige Molen De Vlieger op Open Monumentendag

Actueel 357 keer gelezen

Voorburg - Molen de Vlieger viert op zaterdag 11 september, Open Monumentendag, het 400-jarig bestaan. 

Driemaal wordt deze middag een speciale molenshow ten tonele gebracht. Die duurt circa 45 minuten. Er is per voorstelling ruimte voor 50 bezoekers. De molen zelf is van 12.00 tot 16.00 uur open voor bezoek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Er zijn molenshows om 12.00; 13.30 en 15.00 uur. Kindertheater DeepDeep speelt: ‘Zo draait de Molen’. Daarna vertelt vrijwilliger Aart Struijk – een van de auteurs van het jubileumboek- iets over de geschiedenis van Molen de Vlieger. Natuurlijk kan men hem en molenaar Bram Zonderop van alles vragen. Als grote finale verschijnt een aapjes draaiorgel ten tonele. De kinderen mogen zelf aan het grote wiel draaien en zelfs een heus orgeldiploma verdienen.

Voor het bijwonen van deze shows is het noodzakelijk zich vooraf aan te melden. Dat kan per e-mail, onder vermelding van naam, telefoonnummer, voorkeurtijd en aantal bezoekers . Na aanmelding krijgt men een bevestiging toegezonden, die moet worden getoond bij de molen. 

De molen is de hele middag open voor bezoek. Vrijwilligers vertellen graag over deze oudste nog werkende poldermolen in Holland. De rondleidingen worden ingekort en men mag alleen in klein gezelschap naar binnen.

Bij een kraam is het recent verschenen jubileumboek voor 20 euro te koop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant