Het Buurtpreventieteam Leidschendam-Noord in de samenstelling van vorig jaar (foto: Nico Stad).
Het Buurtpreventieteam Leidschendam-Noord in de samenstelling van vorig jaar (foto: Nico Stad).
niet genoeg vrijwilligers

Buurtpreventieteam Leidschendam-Noord stopt ermee

Actueel 1.450 keer gelezen

Leidschendam - Per 1 oktober houdt het Buurtpreventieteam (BPT) van de drie wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel in Leidschendam-Noord voorlopig op te bestaan. Dat zijn juist de meest ‘problematische’wijken, waar zich de afgelopen jaren veel brandstichtingen en andere vernielingen hebben voorgedaan.

Momenteel bestaat het team uit 6 vrijwilligers. Ondanks een recente wervingscampagne van de gemeente, is het niet gelukt om het team in genoemde wijken uit te breiden. Wegens persoonlijke omstandigheden zoals extra zorgtaken, de eigen gezondheid, een nieuwe baan of een aanstaande verhuizing, is het voor enkele leden niet meer mogelijk om te blijven deelnemen aan het team. Daarmee komt het aantal leden van dit toch al kleine team onder het minimaal vereiste aantal van 5 leden.

Daarom zal het team per 1 oktober officieel de taken neerleggen. Pas als er voldoende buurtbewoners bereid zijn om zich enkele avonden per maand vrijwillig in te zetten voor het Buurtpreventieteam, kan het team nieuw leven worden ingeblazen. Wilt hier meer informatie over of wilt u zich wellicht aanmelden voor een buurtpreventieteam in uw wijk, dan kan dat via lv.nl/bpt.

“De afgelopen 10 jaar heeft het BPT Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel zich in wisselende samenstelling op geheel vrijwillige basis en met veel passie ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid in onze woonwijken”, aldus Lieke Muller, coördinator van het BPT. “Doordat wij tijdens onze wandelrondes nauw contact hadden met de buurt en partners, hebben we de afgelopen jaren diverse problemen tijdig kunnen signaleren en doorgeven. Om ons werk te kunnen doen heeft het team samengewerkt met diverse ketenpartners, waaronder politie, handhaving en woningcorporaties. Bedankt hiervoor.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant