Op woensdag 18 augustus, omstreeks 02.00 uur ging ook al een bakfiest in vlammen op aan de Van de Wateringelaan te Voorburg (foto: politie LV).
Op woensdag 18 augustus, omstreeks 02.00 uur ging ook al een bakfiest in vlammen op aan de Van de Wateringelaan te Voorburg (foto: politie LV).

Brandjes gesticht in Voorburg

Actueel 572 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen weekend zijn er in de nacht van vrijdag op zaterdag twee (vermoedelijke) brandstichtingen geweest in de wijk Bovenveen in Voorburg.

Allereerst stond er kort na middernacht aan de Bruijnings Ingenhoeslaan een bakfiets in brand. Een buurtbewoner zag de vlammen slaan uit de bak van de bakfiets die met een kettingslot aan een paal bij de Koningkerk stond. De man kwam in eerste instantie zelf in actie. Het lukte hem om de brand bijna helemaal te blussen, maar belde uit voorzorg toch de brandweer. Toen die ter plaatse kwam hebben de brandweerlieden de nog narokende bak afgeblust. Waarschijnlijk was hier sprake van brandstichting. 

Containerbrand
Het vermoeden van brandstichting werd even later bevestigd toen er een stuk verderop een container in brand stond aan de Van Faukenbergestraat. De politie en brandweer kregen rond 01.00 uur een telefonische melding van een voorbijganger dat de straat blauw van de rook stond. In de betreffende straat bleek een container met bouwafval in brand te staan. Het afval in de container moest door de brandweer uit elkaar worden getrokken zodat het brandende materiaal afdoende kon worden geblust. De politie heeft rapport opgemaakt naar aanleiding van de verklaring van de melder en gaat vooralsnog uit van brandstichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant