Op de woonboerderij Elf Gasha in Debre Markos (noord west Ethiopië) zijn sinds 2010 tientallen kinderen opgevangen.
Op de woonboerderij Elf Gasha in Debre Markos (noord west Ethiopië) zijn sinds 2010 tientallen kinderen opgevangen.

Fancy Fair bij Verrezen Christus voor goed doel

Actueel 199 keer gelezen

Voorburg - De parochie De Verrezen Christus organiseert zaterdag 2 oktober van 11.00 tot 16.00 uur op het pleintje voor de kerk (Fonteynenburghlaan 36 te Voorburg) een Fancy Fair om geld in te zamelen voor het project Elf Gasha.

Op de woonboerderij Elf Gasha in Debre Markos (noord west Ethiopië) zijn sinds 2010 tientallen kinderen opgevangen. Vanaf vier jaar kunnen weeskinderen bij Elf Gasha terecht waarbij zij naar school gaan en als gezin samenleven. Vanaf 18 jaar wordt gewerkt aan zelfstandig wonen en het vervolgen van werk/studie. De naam Elf Gasha betekent oneindige bescherming; dat is precies wat Elf Gasha biedt en daarom is de parochie al jarenlang aan dit project verbonden. Besloten werd om voor de huidige weeskinderen een thuis, dichtbij familie of vrienden, te zoeken en hen ook financieel op weg te helpen.

Vorig jaar in oktober bestond de parochie 60 jaar en bedacht de jubileumcommissie grootse plannen om dat te vieren en dit goede doel te steunen, maar toen kwam corona en viel alles stil. Niks doen past niet in deze gemeenschap dus werd er een alternatief bedacht. En zo ging de parochie een jaar lang aan de slag om het geld bijeen te brengen. Er werd gezocht naar donateurs maar ook creatieve bijdragen door parochianen werden geleverd. Zo gingen jong en oud aan het knutselen om te verkopen voor een kerstmarkt. Door corona kon deze helaas niet grootschalig plaats vinden. Maar nu kan er door de versoepelingen veel meer en daarom organiseert de parochie een Fancy Fair in Voorburg West.

Iedereen is welkom om te struinen tussen peelgoed, boeken, spelletjes, puzzels, accessoires, sieraden, zelfgemaakte hebbedingetjes enz. Alles wordt voor een leuk (contant) bedragje voor het goede doel aangeboden en de opbrengst gaat helemaal naar Elf Gasha.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant