Mentor Laura gaat vaak met cliënt Elly wandelen (foto: pr).
Mentor Laura gaat vaak met cliënt Elly wandelen (foto: pr). Theo Scholten

‘Het mentorschap is een verrijking van mijn leven’

Algemeen 94 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Laura is sinds 2,5 jaar vrijwillig mentor bij Stichting Mentorschap Haag en Rijn. Zij is mentor van Elly, een vrolijke dame van 64 jaar, met het verstandelijk vermogen van een jong kind. Als mentor behartigt zij de zorgbelangen van Elly. 

Laura: “Ik wilde graag iets doen met persoonlijke aandacht voor de cliënt.” Elly kan niet goed communiceren, maar simpele dingen begrijpt ze wel. “Wat ik leuk vind, is dat haar woordenschat groter is geworden sinds ik haar mentor ben. Elly is heel leergierig en heeft een uitgesproken mening. Als ze iets niet leuk vindt dan geeft ze dat goed aan. Soms wil ze bijvoorbeeld koffie drinken en die haal ik dan. In de tussentijd heeft ze zich bedacht en geeft de beker een zwieper. Aan dit gedrag moest ik wel wennen. Maar meestal is ze heel lief en vrolijk en ze kent mij inmiddels goed. Als ze mijn voetstappen hoort, pakt ze gelijk haar schoenen en haar jas. Als het even kan gaan we wandelen, want dat doet ze het liefst.”

Laura vindt het een uitdaging om voor optimale zorg voor Elly te zorgen. “Ik ben haar spreekbuis en moet ervoor zorgen dat dingen goed geregeld zijn. Dat doe iik in overleg met begeleiders, artsen en andere deskundigen. Ik vind het mentorschap een verrijking van mijn leven. Het is fijn om iets voor iemand anders te betekenen en ik leer zelf ook weer van alles.

Kijk voor meer informatie op www.mentorschaphaagenrijn.nl.

Uit de krant