Angelique Schipper en Rob Kortekaas, beheerders Ruïne van Brederode (foto: Margriet Vos).
Angelique Schipper en Rob Kortekaas, beheerders Ruïne van Brederode (foto: Margriet Vos).

Tweede kinderboek Angelique Schipper

Actueel 505 keer gelezen

Voorburg - De kinderboekenweek staat voor de deur: van woensdag 6 t/m zondag 17 oktober. Het thema is ‘Worden wat je wilt’. De Voorburgse Angelique Schipper van Talentenloods wilde schrijfster worden én beheerder van de Ruïne van Brederode. Een droom die in 2017 werkelijkheid werd.

Al op de basisschool was ze volop bezig met schrijven, maar pas toen ze 32 jaar was ging ze naar de Schrijversvakschool Amsterdam: een 4-jarige schrijversopleiding. Na het eerste algemene jaar waarin je alle richtingen krijgt, koos Angelique voor Proza: het schrijven van verhalen om te komen tot een boek, maar stapte daarna toch over naar Poëzie en studeerde in 2002 af bij de dichter Rob Schouten. In 2008 gooide zij het roer om en zegde haar veililge baan als manager op om schrijfster te worden.
Ook richtte zij Stichting Talentenloods op om kinderen te stimuleren eerder hun talenten te ontwikkelen. Haar gedichten werden kinderliedjes en historische speurtochten. Vervolgens werden dit historische schoolvoorstellingen en in 2016 zelfs haar eerste grote evenement: Het Hollands Historisch Festijn in Den Haag, omdat zij haar voorstelling tot leven wilde brengen met ridders en paarden op het Binnenhof.

In 2016 bracht zij ook, in het verlengde van haar voorstellingen in de Heksenwaag in Oudewater, haar eerste kinderboek uit: Juffrouw HEndriKS, de beuk erin! Over een echte heks die niet kan toveren en invalkracht wordt in groep 8 van een basisschool waar gebeukt moet worden voor de beste resultaten en de slechtste leerling van school moet verdwijnen. Haar doel met dit boek was om het onderwijs een beetje om te toveren in een school waar het talent van de kinderen centraal staat.

Over het verwoeste kasteel en de 18 Heren van Brederode heeft zij haar tweede kinderboek geschreven: Juffrouw HEndriKS, De vloek van de Ruïne van Brederode. In dit boek wordt zij samen met meester Langeworst beheerder van de Ruïne en hoort dan over de vloek van Brederode. De oude kruidenvrouw Stien heeft Brederode vervloekt, omdat zij weggejaagd werd van haar plek om kasteel Brederode te bouwen. Juffrouw Hendriks en twee van haar leerlingen die op bezoek zijn worden in de geschiedenis gezogen, omdat Stien niet klaar is met haar vloek. Daarvoor heeft Stien boeken nodig waarin de namen van de Heren van Brederode staan en herinneringen. Hoe het afloopt? Binnenkort verschijnt het boek in de bibliotheek. Dan kun je zelf door de geschiedenis reizen. 

Ook kun je een keer naar de Ruïne van Brederode komen. De Ruïne ligt vlakbij Haarlem. Hou je ook van schrijven? Op zondag 17 oktober geeft Angelique Schipper op de Ruïne een workshop Schrijven voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden kan via de website ruinevanbrederode.nl. 

Meer informatie over het boek op www.juffrouwhendriks.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant