De Herenstraat in Voorburg is op 9 oktober de hotspot van de Museumnacht Den Haag.
De Herenstraat in Voorburg is op 9 oktober de hotspot van de Museumnacht Den Haag.

Haagse Museumnacht ook in Voorburg

Actueel 333 keer gelezen

Voorburg - Men kan op zaterdag 9 oktober weer genieten van kunst en cultuur. Tijdens de Haagse MuseumNacht kan men heel veel verschillende musea en kunstzinnige plekken bezoeken. Ook Voorburg doet mee.

Het smalste pandje van Voorburg aan de Herenstraat 92, waarin de Kunstuitleen huist, bestaat uit een aantal schattige kamertjes vol met kunst. Speciaal voor Museumnacht wordt dit pandje verbouwd tot een zogenaamd Instagram Museum. Hier kun je met je vrienden op de foto, bijvoorbeeld al zingend onder de douche. Midden tussen de kunstwerken wordt namelijk een ‘badkamer met karaoke’ gemaakt. Stap met je vrienden in het karaoke-kunstwerk en zing samen onder de douche! De Sing-a-Long Shower is een karaoke setting in een nagemaakte douche, inclusief schuim en bellen. Als letterlijk hoogtepunt is het zolderkamertje omgebouwd tot echte ballenbak! Heb je ook altijd een duik willen nemen in een ballenbak of een supermooi Instagrameble plaatje willen maken tussen de ballen?Kom dan  langs in de Kunstuitleen.

Buiten op straat kun je genieten van dans en muziek en zelf aan de slag met spuitbussen onder leiding van een echte graffiti artiest. Ook kan men tussen 20.00 en 23.00 uur aanschuiven voor een mini-workshop Stempelen! Met de tofste stempels en heel veel kleuren inkt kun je prachtige kaartjes maken. (Her)ontdek hoe leuk stempelen is en maak meteen wat ‘echte post’ voor familie en vrienden.

Daarnaast zijn er activiteiten in de Voorburgse musea en molen De Vlieger. Van bierproeven op Hofwijck tot het Swaensteyn mysterie in het Voorburgse museum. Kijk voor kaartjes en info op museumnachtdenhaag.nl.


Ook in Huygens Hofwijck is van alles te doen (foto: Charles Groeneveld).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant