Het CDA wil een verbeterde vestiging bij het Julianaplein in Voorburg en een vestiging op Fluitpolderplein 12 in Leidschendam (archieffoto).
Het CDA wil een verbeterde vestiging bij het Julianaplein in Voorburg en een vestiging op Fluitpolderplein 12 in Leidschendam (archieffoto).

CDA: ‘Bibliotheek in zowel Stompwijk, Leidschendam en Voorburg’

Actueel 241 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het CDA uit de wens om alle drie kernen te voorzien van een plek een bibliotheek, waar naast boeken ook gesprekken, ontmoetingen, scholing, cultuur en verdieping mogelijk zijn. 

Het CDA wil, naast de bestaande vestiging in Stompwijk, een verbeterde vestiging bij het Julianaplein in Voorburg voor de korte termijn en een vestiging op het Fluitpolderplein 12 in Leidschendam. Die laatste plek heeft naar de mening van het CDA een toegevoegde waarde voor de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van de bibliotheek met een stevige rol voor de sociaal-maatschappelijke versterking van Leidschendam-noord. Er ligt nu een blauwdruk voor een volgende stap met een duidelijke binding tussen bibliotheek, lezers, gebruikers en andere (maatschappelijke) partners.

Wel houdt het CDA aandacht voor de kosten van het gehele project. De investering in Leidschendam evenals de ontwikkeling van een (eventueel nieuwe) locatie Voorburg zijn pittig.

Het CDA: ‘De inwoners van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk verdienen een goed functionerende bibliotheek die voldoet aan de eisen van de moderne lezer en gebruiker. De ontwikkeling van een nieuwe stenen bibliotheek mag de ontwikkeling van een moderne, complete, hedendaagse en bijdetijdse bibliotheek niet in de weg staan.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant