Frouwke de Boer en Joost Heuvelink van Mooi Voorburg overhandigen Rob Gussekloo de cheque (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).
Frouwke de Boer en Joost Heuvelink van Mooi Voorburg overhandigen Rob Gussekloo de cheque (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).

Mooi Voorburg geeft cheque voor Zwitserse brug in park Vreugd en Rust

Actueel 404 keer gelezen

Voorburg - Tijdens de afscheidsreceptie van Rob Gussekloo, hoofd Stadsbeheer van de gemeente Leidschendam-Voorburg, heeft de Stichting Mooi Voorburg een cheque van €10.000 aangeboden voor het in oude luister herstellen van de Zwitserse Brug in Park Vreugd en Rust.

Deze Zwitserse Brug gaf tot 1952 vanuit het park toegang tot de hertenkamp. Dit historische element wordt teruggehaald door op de huidige brugconstructi e rustieke, stijlvolle leuningen te monteren. 

Mooi Voorburg bood de bijdrage voor de brug dit keer niet rechtstreeks aan het gemeentebestuur aan, maar juist aan het hoofd van de meest betrokken ambtelijke dienst. Rob Gussekloo heeft zich bijzonder ingezet voor het project ‘Opknapbeurt voor Zocherpark Vreugd en Rust’. Daarmee is dit project een goed voorbeeld van samenwerking tussen een maatschappelijke organisatie en de gemeentelijke overheid, met financiële steun van onder meer de provincie.

Door het opknappen van het park keert het ontwerp terug dat de befaamde landschapsarchitect J.D. Zocher junior rond 1840-1850 voor deze buitenplaats bedacht. Zijn ideeën over grillige paden, slingervormige vijvers en zichtlijnen zijn straks weer te zien. De ooit door Zocher ingetekende bloemperken bij Central Park, het tennispark en De Koepel zijn of komen terug en het hertenkamp naast het voormalige zomerhuis krijgt een update.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant