Wethouder Astrid van Eekelen en voorzitter MKB L'dam-V'burg Benedikte Zijlstra bij de poster van een campagne voor lokale ondernemers (foto: gemeente LV).
Wethouder Astrid van Eekelen en voorzitter MKB L'dam-V'burg Benedikte Zijlstra bij de poster van een campagne voor lokale ondernemers (foto: gemeente LV).

MKB Leidschendam-Voorburg maakt vuist voor ondernemers

Actueel 375 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Volgend jaar worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In een notitie informeert MKB L-V burgemeester en wethouders, de gemeenteraadsfracties, politieke partijen en ondernemers in de gemeente over haar prioriteiten en verwachtingen. MKB L-V maakt een vuist voor alle ondernemers en behartigt hun belangen.

Het MKB L-V verwacht van de gemeente Leidschendam-Voorburg dat zij zich actief blijft inzetten voor een gunstig ondernemers- en vestigingsklimaat; structureel aandacht houdt voor ondernemers die door corona zwaar getroffen zijn; de juiste randvoorwaarden creëert en passende faciliteiten biedt (huisvesting en bereikbaarheid), zodat ondernemingen met groeiambities zich kunnen ontplooien én voor gemeente L-V behouden blijven en structureel voldoende en passende bedrijfshuisvesting realiseert i.p.v. steeds te kiezen voor tijdelijke oplossingen (zoals bedrijfsverzamelgebouwen Sector V + Herenstraat 42).

De Economische visie is voor ondernemend L-V de basis voor alle activiteiten. MKB L-V blijft, als spreekbuis van ondernemers, graag actief betrokken bij de formulering en uitvoering van deze visie die de basis is voor de bestendiging en verdere ontplooiing van ondernemend L-V.

Het MKB vindt het belangrijk structureel aandacht te blijven besteden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronapandemie, hen te ondersteunen en faciliteren bij hun bedrijfsvoering zodat ze weer financieel gezond kunnen worden. MKB L-V pleit daarom geen lastenverzwaring door te voeren en vraagt een constructieve houding bij het verlenen van vergunningen.

MKB-LV verwacht dat de gemeente L-V zich maximaal inspant de bereikbaarheid van de gehele gemeente te verbeteren en te waarborgen. Het MKB verwacht snelle en effectieve maatregelen voor gebieden waar de verkeersdruk en -overlast op dit moment het grootst is (rond de Mall of the Netherlands). Voorafgaand en gedurende de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden aan de N14 en A4 wil het MKB adequate informatievoorziening en het treffen van effectieve maatregelen om de overlast tot een minimum te beperken. Het MKB pleit voor het ontwikkelen van een visie en uitwerken van duurzame en innovatieve structurele oplossingen op gebied van infrastructuur en vervoer.

MKB L-V vindt het belangrijk dat ook de wensen, kennis en kunde van ondernemers wordt betrokken bij de uitdagingen op het gebied van energietransitie en het realiseren van de doelstellingen op het gebied van verduurzaming. Bij voorkeur met lokale ondernemers als leverancier van kennis, diensten en producten.
De stijgende kosten in de zorg zijn een bron van grote zorg en zet een effectieve verdeling van de schaarse financiële middelen onder druk. MKB L-V pleit daarom voor meer aandacht voor preventie en positieve gezondheid van alle inwoners. Dat kan worden vastgelegd in een lokaal preventieakkoord.

Om een aantrekkelijke en vitale woongemeente te blijven is een hoogwaardig en divers voorzieningenniveau noodzakelijk. Het MKB maakt zich sterk voor aantrekkelijke winkel- en verblijfsgebieden die gekenmerkt worden door een goede mix van detailhandel, horeca, zorg en diensten, met vitale, toekomstbestendige ondernemers.

Naast de aandacht voor de Westfield vindt het MKB dat er voldoende en structureel aandacht moet worden besteed aan de andere kernwinkelgebieden Damcentrum, Huygenskwartier en Koningin Julianaplein door de eigen unieke identiteit van de afzonderlijke winkelgebieden te versterken. Overleg en afstemming tussen gemeente en ondernemers in winkelgebieden over infrastructurele aanpassingen en werkzaamheden is hierbij  belangrijk.

Tot slot vind het MKB dat het de hoogste tijd is dat er een visie komt op het gebied van recreatie en toerisme voor gemeente L-V met voldoende ruimte en aandacht voor de economische activiteiten die het recreatief karakter versterken. Ondernemers uit deze sector, vertegenwoordigd door MKB L-V, willen graag meedenken om dit eindelijk te realiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant