De tuin zal 'dienst' doen als plek waar buurtbewoners vruchten, kruiden en bloemen kunnen plukken.
De tuin zal 'dienst' doen als plek waar buurtbewoners vruchten, kruiden en bloemen kunnen plukken.

Initiatief voor voedselbos/pluktuin in Voorburg

Actueel 2.131 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen weken is een initiatief van start gegaan in samenwerking met Stichting Terra, HEARTEC, initiatiefvolle buurtbewoners, en de gemeente Leidschendam-Voorburg rondom het aanleggen van een (nieuw) voedselbos/pluktuin in Voorburg.

‘Nehalennia Tuin’, zo zal het project heten, is geïnspireerd door de godin van Nederland die hier duizenden jaren geleden door de Kelten vereerd werd. Zij was de Godin van de Noordzee. De tuin zal ‘dienst’ doen als plek waar buurtbewoners vruchten, kruiden en bloemen kunnen plukken. En waar hopelijk buurtontmoetingen kunnen plaatsvinden zodat iedereen zich welkom kan voelen.

Het idee is ontstaan voor de vluchtelingen die hun thuis op vreselijke wijze moesten achterlaten. Om een nieuwe plek met elkaar te creëren waar iedereen zich welkom kan voelen. Net als Nehalennia, kwamen de eerste bewoners van Voorburg oorspronkelijk uit het Midden Oosten, zij ontwikkelden voor het eerst de landbouw, en brachten specerijen en gewassen mee.

Vind je het leuk om mee te doen, heb je groene vingers, of wil je misschien vooral van je stoel afkomen: Wees welkom binnenkort. Meld je aan door een e-mail te sturen naar: nehalenniatuin@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant