Cartouche Heren 1, seizoen 2021/2022 (foto: Hein Athmer).

Heren 1 van Cartouche stoomt op naar 4e plek

Sport 548 keer gelezen

Voorburg - Na een overwinning in de 2e ronde van de Gold Cup tegen hoofdklasser HGC, wonnen de mannen van Cartouche Heren 1 afgelopen zondag thuis ook de competitiewedstrijd tegen Nijmegen. Een belangrijke overwinning waarmee Cartouche opstoomt van de 7e naar de 4e plaats in de Promotieklasse.

Nijmegen maakte in de 5e minuut de openingstreffer uit een strafbal. Daarna ging het lange tijd heen en weer. Cartouche zocht voortdurende gaten in de verdediging en in de 27e minuut wist Boris Stomps met een fraai velddoelpunt de stand op gelijke hoogte te brengen. En toen ging het snel: zes minuten later was hij het ook die de strafcorner voor Cartouche wist te benutten door hieruit een doelpunt te scoren.

De Zwitsers international verstevigt met deze twee doelpunten zijn positie als topscorer in de promotieklasse. Nog geen twee minuten later maakte Joost Meijer het derde doelpunt voor Cartouche Heren 1. Met de verdiende 3-1 winst stoomt Cartouche op van de 7e naar de 4e plaats in het klassement.

Cartouche Heren 1 speelt in de Promotieklasse. Het team bestaat een mooie mix van ervaren spelers en veel aankomend talent. Michiel van der Struijk is de trainer-coach van Heren 1, Peter Bak de assistent trainer-coach. Martijn van Gilse is de manager. Yorick van der Vis is de aanvoerder van het team.