Natuur en vergezichten op Tenerife (beeld: Henny van der Wilt)
Natuur en vergezichten op Tenerife (beeld: Henny van der Wilt)
groei&bloei

Wandeling over Tenerife en Gran Canaria

Algemeen 209 keer gelezen

Leidschendam - Reizen maakt onze wereld groter en laat ons kennis maken met nieuwe landschappen, flora en fauna. Op 28 oktober organiseert Groei & Bloei een lezing over het prachtige natuurschoon van Tenerife en Gran Canaria. 

Henny van der Wilt neemt u dan mee op een voorjaarswandeling over deze twee Canarische Eilanden. Van der Wilt is hovenier en maakt graag reizen naar diverse landen. Met haar deskundige kijk op landschap en natuur doet zij verslag van haar wandelingen op de beide eilanden. Op de eilanden is een rijke flora van zo’n 1400 soorten, waarvan 140 endemisch zijn: die zijn uniek voor dit gebied.

Op Tenerife wordt de El Teide beklommen, een 3718 meter hoge vulkaan en door het kleurrijke nationaal park rond deze vulkaan gewandeld. Het leven voor planten te midden van lava, is zwaar. Zij hebben zich dan ook moeten aanpassen aan harde omstandigheden. 

Gran Canaria is ontbost voor de scheepsbouw en werd beplant met suikerriet. Het is nu een geërodeerd landschap met prachtige rotsformaties zoals de ‘Roque Nublo’. Het vulkaanlandschap is steeds weer verrassend en de vegetatie afwisselend.

De lezing vindt plaats in Dienstencentrum Duivenvoorde aan de Duivenvoorde 262 te Leidschendam; aanvang 20.00 uur. De toegang is, incl. koffie en thee in de pauze, gratis voor leden en niet leden van Groei & Bloei. Tot slot is er een loterij met ‘groene’ prijzen.

Uit de krant

Uit de krant