Dennis van der Poel (Wilhelmus) scoort hier de 3-2 laag in de verre hoek (tekst en foto: Alexander Wagener).
Dennis van der Poel (Wilhelmus) scoort hier de 3-2 laag in de verre hoek (tekst en foto: Alexander Wagener).

Teamgeest helpt Wilhelmus toch nog langs Laakkwartier

Sport 431 keer gelezen

Met Tom Ebens (JO19-1) op doel en met collega-keeper Nigel van Vuure (JO23-2) op de bank won de qua personele bezetting gehavende tweedeklasser Wilhelmus zondag met 3-2 van Laakkwartier. 

Twee keer kwamen de Voorburgers van Sportpark Westvliet op achterstand door de ex-RKAVV-ers en broers Karam & Hamza Boukhari, die beiden later de rode kaart kregen. Maar Nick Hendrikse (eerder bij de bal dan doelman Alessandro Veugelers (ex-Forum Sport)) en Cedric Aké (directe vrije trap in de bovenhoek) brachten Wilhelmus langszij. Invaller Dennis van der Poel (o.a. ex-RKAVV) schoot de thuisclub naar de overwinning.

“We speelden veel minder dan tegen RKDEO vorige week”, zegt trainer Oscar Laguna Burgos. “Maar met veel teamgeest sleepten we de overwinning uit het vuur.” Opvallend was de rol van spits Jake Smart, die nu centraal achterin speelde. 

“In de jeugd bij RKAVV speelde ik met keeper Mike ten Kroode (RKAVV), Youri Buwalda (nu gestopt) en Enrico Geus (ex-Stompwijk92, UVS) ook al als voorstopper, maar ik wilde meer scoren en mocht daarom voorin gaan spelen. Dat scoren liep wel. Eerst later bij Forum Sport in een vriendenteam en bij KSD Marine, en tot voor kort bij Wilhelmus. Ik weet hoe spitsen denken. Laat mij maar op die positie blijven staan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant