Het Sportnetwerkcafé is speciaal voor vrijwilligers van de sportverenigingen met als doel om te informeren, kennis uit te wisselen en te netwerken (archieffoto SenW).
Het Sportnetwerkcafé is speciaal voor vrijwilligers van de sportverenigingen met als doel om te informeren, kennis uit te wisselen en te netwerken (archieffoto SenW).

Sportnetwerkcafé over ASM, respect en sportiviteit

Sport 174 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Sport en Welzijn organiseert op maandag 8 november in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg een nieuw Sportnetwerkcafé.

De samenkomst is speciaal voor vrijwilligers van de sportverenigingen met als doel om te informeren, kennis uit te wisselen en te netwerken. Bij iedere editie van het Sportnetwerkcafé staan bepaalde thema’s centraal. Dit keer zijn dat het ‘Atletic Skills Model’ (atletisch vaardigheidsmodel) en ‘Gedrag, respect en sportiviteit’ door Stichting Halt. De bijeenkomst vindt vanaf 18.45 uur plaats in Raadhuis van Leidschendam-Voorburg – Raadhuisplein 1, Leidschendam. Deelnemers kunnen na de plenaire opening door Wethouder Van Eekelen (Sport) kiezen uit twee workshops die worden aangeboden:

- Athletic Skills Model (ASM)

Dit is een methode waarmee sporters worden opgeleid tot veelzijdige bewegers. Het ASM is een andere manier van denken over bewegen en/of het onderwijs daarin. Dit is o.a. goed voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier voor elke sporter, jong, oud, amateur of prof en ook sporters met een beperking. Het model introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport. Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied. Tijdens deze workshop maak je kennis met het Athletic Skills Model en kom je te weten wat het kan betekenen voor jouw doelgroep of organisatie. Je krijgt een korte introductie over ASM, het ontstaan ervan, de achterliggende visie, de wetenschappelijke onderbouwing, de mogelijke toepassingen en de implementatiemogelijkheden voor jouw doelgroep.        

- Gedrag, respect en sportiviteit door stichting Halt

Dit is een interactieve presentatie met als doel de onderwerpen gedrag, sportiviteit en respect actueel en bespreekbaar maken. Sporten is leuk en het levert prachtige momenten op, maar soms slaan de mooie emoties die bij sport horen om in ongewenst en zelfs grensoverschrijdend gedrag. Sporters worden agressief, ouders langs het veld zijn te fanatiek en scheidsrechters worden belaagd. In de praktijk blijkt het lastig voor een sportvereniging om in te grijpen. Hoe zorg je voor een sociale en veilige sportomgeving? En hoe kan Halt hierin ondersteunen?

De inloop is om 18.45 uur, om 19.00 uur de plenaire opening en om 19.30 uur starten de workshops. Na afloop kan men met elkaar (sport)netwerken, elkaar ontmoeten en verder praten.

Inschrijven via www.sportencultuurkaart.net. Meer info via verenigingsondersteuning@senw-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant