De Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam en omstreken (WGNL) aan het werk in de natuur (archieffoto pr).
De Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam en omstreken (WGNL) aan het werk in de natuur (archieffoto pr).

Natuurwerkdag van Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam

Algemeen 130 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens het weekend van 6 november organiseert LandschappenNL alweer de 20e Nationale Natuurwerkdag. Op zaterdag 6 november wordt in Leidschendam gewerkt aan het bosplantsoen rond Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 te Leidschendam. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

De werkzaamheden voor de Natuurwerkdag zijn buiten en kunnen gelukkig, in tegenstelling tot vorig jaar, doorgaan en worden georganiseerd binnen de huidige landelijke maatregelen van RIVM.

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door enthousiaste vrijwilligers van de St. Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam (WGNL), die voor begeleiding, gereedschap en faciliteiten zorgt.

Naast het ondersteunen van de Natuurwerkdag is de WGNL ook actief op een andere terreinen. Tijdens het winterseizoen wordt 1x per 2 weken op zaterdag gewerkt aan de kleine landschapselementen in ons buitengebied. Dit betreft vooral het knotten van wilgen en andere knotbomen. Voor dit knotwerk kan WGNL nog wel enkele verse krachten gebruiken.

Daarnaast houdt de WGNL zich in het voorjaar bezig met weidevogelbescherming. Hierbij wordt in samenwerking met een groot aantal, vooral Leidschendamse, boeren gewerkt aan het beschermen van de nesten Ook voor deze activiteit wordt nog gezocht naar vrijwilligers.

Voor meer informatie kun je kijken op www.wgnl.nl. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meedoen dan kun je contact opnemen via diezelfde website, of stuur een mail naar harmbosgraaf@gmail.com.

Uit de krant