De vertegenwoordigers van de partijen die het akkoord ondertekenden om te komen tot gezondere inwoners (foto: gemeente LV).
De vertegenwoordigers van de partijen die het akkoord ondertekenden om te komen tot gezondere inwoners (foto: gemeente LV).

Preventieakkoord over samenwerking voor gezonde(re) inwoners

Actueel 290 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente heeft samen met partners een preventieakkoord opgesteld. Hierin staat hoe wordt ingezet op een sterke mentale gezondheid, gezond drinken en een gezond gewicht. 

Gezond drinken is bewust(er) drinken. Zodat jongeren en volwassenen nog beter weten wat ze drinken en wat voor invloed dat op hun gezondheid heeft. Bijvoorbeeld meer water en minder minder dranken met suiker of alcohol. 

Wethouder Juliette Bouw ondertekende namens de gemeente het Lokale Preventieakkoord 2021-2023: “Samen met inwoners werken we aan een gezonder Leidschendam-Voorburg. We willen dat kinderen een goede start krijgen en gezond eten. Sporten is goed voor hun sociale en emotionele ontwikkeling en helpt tegen eenzaamheid, iets wat ook vaak bij jongeren voorkomt. En dat is ook belangrijk voor volwassenen, zodat ze fit hun pensioen in gaan en zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving.” 

Door in te zetten op concrete acties voor een positieve gezondheid wordt gewerkt aan het voorkomen van gezondheidsproblemen in de toekomst. Bijvoorbeeld door wandelgesprekken met inwoners over een gezonde leefstijl, de actie kinderen op gezond gewicht en alcoholpreventiecampagnes. 

Deelnemende organisaties zijn: de gemeente, Fenomeen Bovenveen, Fysiotherapeuten Kring Voorburg, GGD Haaglanden, HMC Antoniushove, Huisarts Medisch Centrum L’dam, Indigo, JOGG-regisseur, Jeugdgezondheidszorg, Kwadraad, MBO Rijnland, MKB LV, Parnassia, Platform VoeljewelinLV, Sociaal Servicepunt LV, Stichting Sport en Welzijn en Unlimited People.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant