De bekladdingen op het gebouw aan het Fluitpolderplein in Leidschendam (foto: Sebastiaan Barel).
De bekladdingen op het gebouw aan het Fluitpolderplein in Leidschendam (foto: Sebastiaan Barel). Sebastiaan

Vernielingen en bekladding gebouw aan Fluitpolderplein

Actueel 1.134 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen week is een gebouw van MBO Rijnland aan het Fluitpolderplein doelwit geweest van vandalisme. 

Meerdere ruiten zijn ingegooid, er is een brandje gesticht tegen het pand en er is graffiti gespoten.

Opnieuw is de school doelwit van vandalen. In het verleden zijn wel vaker de ruiten ingegooid en is er graffiti gespoten. Uit welke hoek dit kwam, is niet duidelijk en of het dezelfde dader(s) betreft als vorige keer, is eveneens onbekend. Naar motief moet vooralsnog gegist worden. 

Een motief lijkt gezocht te moeten worden bij de aanhouding van drie (onbekende) personen. Uit de aangebrachte kreten valt onder andere te lezen dat er kennelijk een aantal personen moet worden vrijgelaten. Zo is er te lezen: ‘Free Chivi’, ‘Free Palesh nu!’, en ‘Free Huncho’. Wie dit precies zijn, is niet bekend. Ook is de tekst ‘Je KKR Moe’ te lezen op de houten platen waarmee de ingegooide ramen zijn afgedicht.

De vernielingen en bekladdingen lijken direct te zijn begonnen, vlak nadat de mobiele camera’s zijn weggehaald die een jaar eerder werden geplaatst in verband met de toenmalige reeks (voornamelijk) autobranden. Van april tot en met september 2020 werden minstens 22 auto’s in brand gestoken. Slechts voor enkele branden werd een verdachte aangehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant