De dames van EHC vieren hun zwaarbevochten overwinning op Hellas (foto: pr EHC).

Dames EHC rekenen in tweede helft af met Hellas

Sport 172 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De dames van EHC speelden zondag 31 oktober een uitwedstrijd tegen Hellas. De wedstrijd was eind van de middag en door het verzetten van de klok was het voor het gevoel helemaal laat.

Door de smalle selectie speelde EHC dit keer maar met twee wissels, waarvan een al een wedstrijd bij dames 2 had gespeeld. Dit mocht de pret niet drukken en vol goede moed begon EHC aan de wedstrijd. Deze goede moed was alleen van korte duur. De eerste vijf minuten had EHC niets in te brengen en pakte Hellas brutaal de voorsprong, 3-0.

EHC werd wakker geschud en probeerde wat terug te doen. Hoewel ze bij 3-4 even de sprong pakte, kon deze niet worden uitgebreid. EHC speelde slordig, kansen werden niet afgemaakt en in de verdediging lieten ze steken vallen. Dit resulteerde, na vijftien minuten spelen, in een achterstand van 8-4. De trainer greep in en wisselde voor nieuw impuls. EHC liep wat in, maar Hellas bood goed weerstand en bij 10-8 klonk het rustsignaal.

Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor Hellas. EHC liet zich niet gek maken en door snel samenspel trok EHC de stand gelijk. Tot 13-13 ging het gelijk op. Daarna was EHC niet meer te houden en liep uit naar 13-19. De verdediging zat goed dicht en in de aanval werden getrainde systemen in de praktijk gebracht wat in leuke doelpunten eindigde. Uiteindelijk wint EHC de wedstrijd met 15-22.

Voor de trouwe supporters was het een wedstrijd van twee uitersten. De eerste helft kwamen de dames niet in hun spel, hadden veel balverlies en stond de keepster van Hellas vaak in de weg. De tweede helft hadden de dames vleugels en met snelle tegenaanvallen werd Hellas regelmatig te kijken gezet. Bedankt dat jullie er weer waren. Volgende week spelen de dames uit tegen ODIS om 14.55 uur in de Lier.

Dames twee heeft afgelopen zondag ook de punten mee naar huis genomen. In de Lier werd met 14-17 gewonnen van ODIS dames 2. Zij spelen zondag thuis om 16.20 uur tegen HVV’70.