Kamerkoor Ad Novum richt zich op een breed repertoire, van Renaissance tot heden, zowel religieus als wereldlijk (foto: pr).
Kamerkoor Ad Novum richt zich op een breed repertoire, van Renaissance tot heden, zowel religieus als wereldlijk (foto: pr). Picasa

Concert Ad Novum met werk van vrouwelijke componisten

Actueel 609 keer gelezen

Voorburg - Het Voorburgs kamerkoor Ad Novum geeft 20 november om 15.00 uur een concert in de Oude Kerk, Herenstraat 77 te Voorburg.

Het concert bestaat volledig uit werken van vrouwelijke componisten vanaf de middeleeuwen tot heden. Twee intermezzi zullen worden verzorgd door de harpiste Beate Loonstra met o.a. een eigen compositie.

Kamerkoor Ad Novum (opgericht 1986) is een a-capella koor bestaande uit zo’n 35 koorzangers, sinds 9 jaar onder de enthousiaste directie van Peter van der Leeuw. Het richt zich op een breed repertoire, van Renaissance tot heden, zowel religieus als wereldlijk.

Ad Novum is de coronaperiode goed doorgekomen. Tijdens de lockdown gingen de wekelijkse repetities online door via de programma’s Zoom en Jamulus. Enkele repetities in de Stadstuin Rusthout in Leidschendam maakten dat de zangers weer samen konden zingen. En sinds september wordt er op woensdagavond gelukkig weer echt samen gerepeteerd in het Gymnasium Novum. Er is nog plaats voor een (lage) bas, een tenor, een alt en voor een hoge sopraan.

Kaarten à € 15,- reserveren via info@kamerkooradnovum.nl. Bij de entree van de kerk worden uw QR-code en uw identiteitskaart gecontroleerd. Meer informatie is te vinden op www.kamerkooradnovum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant