Honkslag Kilian Ridder (foto: Anders Brødsjø).
Honkslag Kilian Ridder (foto: Anders Brødsjø). Anders Brodsjo

Plaatsgenoten met The Hague Bears Nederlands kampioen Little League honkbal

Sport 1.018 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen weekend (16/17 oktober) wonnen Kilian Ridder uit Leidschendam en Skip Spoek uit Voorburg met hun team The Hague Bears het NK Baseball Little League (seniors, 14-16 jaar).

Voor dit toernooi vormen de beste spelers uit elke regio een team en strijden ze in vier leeftijdscategorieën om de titels. Normaal is het NK in het voorjaar en mogen de kampioenen om de Europese titel spelen, maar vanwege corona ging dat niet door. Gelukkig was er in Rosmalen wel een NK!

Den Haag won op zaterdag van Noord (9-3) en Noord-Holland (11-0). Op zondag werden de krachten eerst nog gespaard tegen Brabant United, maar na een zeer spannende halve finale tegen South East Sharks (2-1) werd in de finale Eastern Athletics verslagen met 9-1.

Kilian, die sinds 2018 uitkomt voor Storks, begon met honkballen bij HSV Catch, net als Skip, die vorig jaar de overstap maakte. Kilian startte in het veld alle wedstrijden op het eerste honk en was met 6 honkslagen uit 12 slagbeurten de meest productieve slagman van de Haagse ploeg. Skip stond in drie wedstrijden, waaronder de finale, als relief pitcher op de heuvel en stond geen enkele honkslag of punt toe.

Skip Spoek pitching  (foto: Anders Brødsjø).