Dames 1 van  EHC heeft alle reden om uitgelaten te zijn na de ruime winst op ODIS en het scoren van 30 doelpunten (foto: pr EHC).
Dames 1 van EHC heeft alle reden om uitgelaten te zijn na de ruime winst op ODIS en het scoren van 30 doelpunten (foto: pr EHC).

Dames 1 van EHC scoort 30 keer en wint ruim van ODIS

Sport 315 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het was zondag 7 november weer matchday voor de dames van EHC. Met een volle wisselbank vertrok EHC richting de Lier voor een uitwedstrijd tegen ODIS.

Het eerst doelpunt was voor EHC. Door goed samen te spelen en kansen te benutten pakte EHC brutaal de voorsprong, 1-6. Tot 4-7 kon ODIS EHC in de spoor blijven. EHC breidde de voorsprong langzaam uit. Er werd lekker verdedigd en in de aanval werden leuke combinaties gespeeld. Bij 7-14 konden de meiden de kleedkamer opzoeken voor een rustpauze.

De tweede helft begon EHC met nieuwe energie. Met drie snelle tegenaanvallen achter elkaar werd ODIS te kijken gezet. Gestaag liep EHC uit naar 11-22. De laatste tien minuten sloeg de vermoeidheid toe bij EHC. ODIS voelde dit aan en probeerde met afstandsschoten nog wat terug te doen, 15-26. EHC liet zich echter niet van de wijs brengen. Met twee keer achter elkaar eenzelfde een-tweetje en een bal vanaf de cirkel mocht EHC uiteindelijk de punten meenemen naar Leidschendam. Eindstand 16-30.

EHC speelde vooral als team sterk. Wat ook opviel was het hoge stop-percentage van de keepster, namelijk 63%. Ze houdt van iedere tien ballen op het doel er dus zes tegen. EHC staat op dit moment gedeeld 1e met een beter doelsaldo dan de nummer 2, Velo. Zaterdag 13 november om 19.00 uur, spelen de dames thuis tegen WHC. Publiek is uiteraard van harte welkom.

Verlies Dames 2

Dames 2heeft helaas de punten niet in eigen hal kunnen houden. Met 15-20 werd verloren van HVV’70. Wel een lichtpuntje is dat een langdurig geblesseerde weer haar minuten heeft gemaakt. Ook speelden twee A-jeugd meiden mee die niet onder deden voor de rest. Op naar volgende week, dan spelen de dames om 12.20 uur uit bij Saturnus Leiden.