Floor Kist kreeg het rapport uitgereikt door Anke van den Nouland. Zij is vrijwilligster bij de Roze Plus Soos (foto: SenW).
Floor Kist kreeg het rapport uitgereikt door Anke van den Nouland. Zij is vrijwilligster bij de Roze Plus Soos (foto: SenW).

Wethouder Kist ontvangt rapport LHBTQI+

Actueel 212 keer gelezen

Wethouder Floor Kist nam op vrijdag 5 november een rapport in ontvangst over oudere LHBTQI’+ers in Leidschendam-Voorburg. 

De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de Roze Plus Soos. Dit zijn gezellige middagen voor homoseksuele ouderen, die plaatsvinden in wijk- en dienstcentrum de Plint. De middag begon met een quiz om te kijken hoe ieders kennis was over de LHBTQI+- ouderen. Daarna verplaatste het gezelschap van buurtbewoners, zorgprofessionals, deelnemers van de Roze Soos en belangstellenden zich naar de binnenplaats waar de wethouder het rapport in ontvangst nam.

LHBTQI+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-en intersekse personen, queer en alle mensen die niet heteroseksueel zijn en zich niet thuis voelen in de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’.COC Haaglanden en Woej onderzochten in opdracht van de gemeente hoe het gesteld is met de hulp en zorg rondom oudere LHBTQI+ers. Het rapport bevat bevindingen, conclusies en aanbevelingen hierover.

Uit het onderzoek bleek dat deze ouderen slecht in beeld zijn bij de zorg- en welzijnsorganisaties in de gemeente. Blijkbaar voelen zij zich niet vrij om openlijk uit te komen voor wie ze zijn en dat moet anders. Daarom worden er trainingen georganiseerd voor medewerkers in de zorg- en welzijnsorganisaties om hen te leren hoe ze de problemen waar regenboogouderen tegenaan lopen beter kunnen signaleren en bespreekbaar kunnen maken.

“Het is altijd wrang om te constateren dat er mensen vanwege een andere geaardheid aangesproken, aangekeken of nageroepen worden. Daar moet nog echt iets aan gebeuren”, aldus de wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant