Oud-burgemeester Klaas Tigelaar schrijft een brief voor Amnesty International (archieffoto).
Oud-burgemeester Klaas Tigelaar schrijft een brief voor Amnesty International (archieffoto). Dick Janssen

Amnesty organiseert weer een groetenactie in kerken

Actueel 276 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Amnesty International Leidschendam-Voorburg start op 14 november 2021 haar jaarlijkse groetenactie. Na afloop van de viering/kerkdienst zijn er Amnesty-enveloppen af te halen in de kerken van Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Leidschenveen. U kunt zo’n enveloppe – met inhoud – mee naar huis nemen.

Amnesty heeft de actie aangepast aan de huidige corona-beperkingen. Het doel is ongewijzigd: een kaart sturen naar een gevangene die onschuldig of zonder vorm van protest gevangen zit en soms jarenlang geen enkel teken van medeleven krijgt.

Of aan iemand een bemoedigende groet sturen om haar/hem te steunen en te laten weten dat u aan hem/haar denkt. Hoe u aan de actie kunt deelnemen vindt u in de informatiebrief in de Amnesty- enveloppe, samen met 2 zogenaamde ‘groetenbriefjes’.
Op 14 november zijn de eerste enveloppen beschikbaar in de kerk van de Dorpskerk in Leidschendam en in De Leidraad in Leidschenveen. Op 21 november vindt u Amnesty in de kerk De Verrezen Christus in Voorburg en in de H. Laurentiuskerk in Stompwijk.

Op 27 en 28 november in H. Martinuskerk in Voorburg en op 28 november in de kerk van de H.H. Petrus en Paulus in Leidschendam. Op 5 december treft u Amnesty in de Koningkerk en in de Oude kerk, beide te Voorburg.

Raadpleeg de kerkbladen van de overige kerken in Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Leidschenveen voor meer data van de Amnesty-actie en de aanvangstijden van de diensten en vieringen. De actie loopt van 14 november tot en met 5 december 2021.

Bel voor meer informatie Nettie Moors, tel. 070 - 30 10 110.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant