Inrichtingsplan 'Landgoed Voorlei' voor het Schakenbosch-terrein (beeld: pr).
Inrichtingsplan 'Landgoed Voorlei' voor het Schakenbosch-terrein (beeld: pr).

GBLV vreest voor overschrijding aantal woningen op Schakenbosch

Actueel 746 keer gelezen

Leidschendam - Arnold Brans, gemeeteraadslid voor Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg heeft vragen gesteld aan het college over woningbouw op het Schakenbosch-terrein (Landgoed Voorlei).

“Wanneer men op de plankaart van bestemmingsplan Schakenbosch op de gele vlakken klikt, verschijnt er per geel vlak het maximaal aantal toegestane wooneenheden. De optelsom van deze wooneenheden komt dan uit op 392”, heeft Brans geconstateerd.

Hierbij tekent hij aan dat de raad akkoord is gegaan met maximaal 325 woningen op Schakenbosch. “Aangezien het bouwen naar verwachting per deelgebied zal plaatsvinden, is het goed denkbaar dat daardoor het maximale aantal van 325 overschreden gaat worden. Tevens is er door de wethouder aan de raad medegedeeld, dat de bouw van een zorgcentrum en de daarbij behorende 48 tot 64 zorgwoningen/zorgplaatsen nog onzeker is.”

Naar aanleiding van deze informatie heeft de fractie van GBLV hier vragen over gesteld. De fractie wil tevens weten of het aantal zorgwoningen – als deze niet worden gerealiseerd - dan in mindering wordt gebracht van het totaalaantal woningen, of als dat niet zo is, welk soort woningen er daar dan voor in de plaats komen en of de gemeenteraad daar nog zeggenschap over heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant