De winnaars van de Vredesposterwedstrijd. Zij kregen, volg trots, door wethouder Juliette Bouw een tekendoos overhandigd (foto: pr Lions).
De winnaars van de Vredesposterwedstrijd. Zij kregen, volg trots, door wethouder Juliette Bouw een tekendoos overhandigd (foto: pr Lions).

Spannende finale Vredesposterwedstrijd

Actueel 454 keer gelezen

Ook dit jaar was het weer spannend tijdens de finale van de Lions International Vredesposterwedstrijd, georganiseerd door Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. In de Bibliotheek aan de Vliet werden op vrijdagmiddag 12 november de winnaars bekend gemaakt. 

Er werden door bijna 400 leerlingen van de basisscholen in Vooburg Vredesposters ingestuurd. De vakjury, gevormd door wethouder onderwijs Juliette Bouw, kunstenares Jolanda van der Elst en Jacqueline van Munster van Bibliotheek aan de Vliet, had de zware taak om uit 23 geselecteerde posters de winnende te bepalen, wat na veel wikken en wegen is gelukt. Men keek naar originaliteit, uitbeelding van het thema en kunstzinnigheid en zo werd de poster van Valerie Coesmans van de Nieuw Vreugd en Rustschool uitgekozen als winnaar van de vakjuryprijs.

Tijdens de expositie van de vredesposters kon iedereen in de bibliotheek stemmen op zijn of haar favoriete poster. Zo’n 460 stemmen werden door de Lions geteld om te bepalen wie de publieksprijs zou gaan winnen. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Faith van Daalen van de Prof. Casimirschool.

Bij de bekendmaking van de winnaars zaten de tekenaars van de posters vol spanning in een grote kring. Lion Bob Wesselius: “Het thema van dit jaar luidt: ‘We Are All Connected, We Zijn Allemaal Verbonden’. De deelnemers moesten hun gedachten bij dat thema in beeld uitdrukken. Een moeilijke opgave.”

De twee winnaars namen vol trots hun prijs in ontvangst: een prachtige tekendoos. De winnende vredesposters doen nu mee in de volgende ronde voor heel Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant