De betreffende woningen in het Oranjekwartier zijn in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd en vertonen volgens WoonInvest de typische gebreken uit deze bouwperiode (foto: Ap de Heus).
De betreffende woningen in het Oranjekwartier zijn in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd en vertonen volgens WoonInvest de typische gebreken uit deze bouwperiode (foto: Ap de Heus).

Sloop van 96 huurwoningen in Oranjekwartier voor nieuwbouw

Actueel 4.071 keer gelezen

Voorburg - De Raad van Commissarissen van WoonInvest stemde op 30 november in met het besluit om 96 huurwoningen in de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg te slopen en vervangen door nieuwbouwwoningen. 

Een belangrijk onderdeel van dit besluit is de garantie dat alle bewoners terug kunnen keren in een passende nieuwbouwwoning in de wijk. WoonInvest besluit tot vervanging omdat uit meerdere onderzoeken blijkt dat de alternatieve opties -groot onderhoud met verbeteringen en hoog niveau renovatie- resulteren in mindere kwaliteit van de woningen, waarbij de totale kosten dicht in de buurt komen bij die van nieuwbouw.

Alle betrokken bewoners zijn direct na de bijeenkomst met de bewonerscommissie, waarin het besluit werd toegelicht door de directeur-bestuurder, op de hoogte gebracht. De bewoners wisten al dat er sinds januari 2019 onderzoek werd gedaan naar de toekomst van hun woning. De huidige woningen zijn in de jaren ‘20 van de vorige eeuw gebouwd en vertonen de typische gebreken uit deze bouwperiode. Zo is er last van tocht, vocht en geluid.

De huidige bewoners, huurdersvereniging Respectus, de omwonenden en de gemeente Leidschendam-Voorburg denken mee over de nieuwbouw en de kwaliteit van de nieuwe woonomgeving. “Het staat vast dat de karakteristieke uitstraling van ‘het Tuindorp’ behouden blijft”, laat WoonInvest weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant