De dames van EHC - wellicht geïnspireerd door de Nederlandse handbaldames - scoorden er lustig op los (foto: pr)..

Dames EHC scoren er tegen Hercules lustig op los

Sport 315 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De dames van EHC speelden op sinterklaasdag een wedstrijd tegen hekkensluiter Hercules dames 2 met nul punten, EHC ongeslagen bovenaan.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Hercules. Tot 2-2 ging het gelijk op. Daarna sloeg EHC toe. Via snelle tegenaanvallen, kansen benutten en hard werken in de verdediging liep EHC uit naar 2-10. Hercules antwoordde met vier doelpunten achter elkaar. EHC was gewaarschuwd dat de wedstrijd niet zomaar gewonnen was. De laatste 10 minuten van de eerste helft gingen gelijk op en werd er om en om gescoord. EHC zette de laatste aanvallen nog wat gas bij en bij 10-16 konden de dames gaan rusten.

De eerste vijf minuten van de tweede helft was gaf EHC Hercules nog wat ruimte, waardoor ze bij konden blijven. Daarna werd 15 minuten geen kans weggegeven en scoorde EHC - wellicht geïnspireerd door de Nederlandse handbaldames - er lustig op los. Met negen doelpunten op rij liep EHC uit naar 27-12. De laatste paar minuten werd geprobeerd om met zeven veld speelsters te spelen en een leeg doel. Dit resulteerde in twee doelpunten, maar ook een makkelijk doelpunt van Hercules in een leeg doel van EHC. Dit bracht de eindstand op 33-17.

Na de wedstrijd was er nog energie over om te puzzelen. De dames kregen een stapel chocolade letters en moesten er een tekst van maken. Met een beetje hulp was het snel gelukt, daarna kon er gesmikkeld worden.

Doordeweeks trainen de meiden voor zichzelf, rondje hardlopen, wat krachtoefeningen of een balletje tegen de muur gooien, zodat ze fris en fit wedstrijden kunnen blijven spelen. De wedstrijd van zaterdagavond tegen DIOS gaat niet door. Helaas mag er in de avonden niet worden gespeeld en op zondag is er geen plek in de hal. Als de maatregelen worden versoepeld zal deze wedstrijd worden ingehaald.

Met een doelsaldo van +69 kan EHC tevreden zijn. Over twee weken staat de wedstrijd tegen Lotus op het programma, dat ook nog ongeslagen is en 2 wedstrijden minder gespeeld heeft.