Ook een groen dak isoleert, vangt overtollig regenwater op en zorgt voor een gelijkmatige afvoer van regen (foto: Stefan Körber - stock.adobe.com).
Ook een groen dak isoleert, vangt overtollig regenwater op en zorgt voor een gelijkmatige afvoer van regen (foto: Stefan Körber - stock.adobe.com).

Vanaf januari weer subsidie voor isolatie en groen dak

Actueel 793 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanaf 3 januari 2022 is er opnieuw € 350.000 subsidie beschikbaar gesteld voor het isoleren van de woning of het plaatsen van een groen dak.

Het isoleren van een woning zorgt voor een lager energieverbruik – en dus een lagere energierekening – en een verhoogd wooncomfort. Ook een groen dak isoleert, vangt overtollig regenwater op en zorgt voor een gelijkmatige afvoer van de regen, waardoor er geen wateroverlast ontstaat.

Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: “Door het opnieuw geld beschikbaar stellen, stimuleert de gemeente de overgang naar de verduurzaming van woningen. Het vergroenen van daken en isoleren van de bestaande woningen helpen bij het klimaatbestendig inrichten van de gemeente.”

De subsidie vraagt u aan via de website van de gemeente en is voor particuliere woningeigenaren en VvE’s. De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.lv.nl/energietransitie.

Voor het verduurzamen van de woning biedt het Nationaal Warmtefonds leningen aan tegen een lage rente (circa 2%). De gemeente verlaagd voor inwoners uit Leidschendam-Voorburg ook in 2022 de rente met nog eens circa 1%. Door het verduurzamen wordt er geld bespaard waarmee de lening kan worden afbetaald. Ook woningeigenaren met een kleine portemonnee of ouder dan 75 jaar kunnen een Energiebespaarlening afsluiten. Hiervoor is het Nationaal Warmtefonds 2 opgezet. Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvragen van de lening op de website.

In 2050 wil de gemeente Leidschendam-Voorburg CO2-neutraal en klimaatbestendig zijn. Daarom wordt er ingezet op het verminderen van CO2-uitstoot, het besparen van energie, het opwekken van duurzame energie en het plaatsen van groene daken. Inwoners, bedrijven en andere organisaties kunnen bijdragen aan een duurzame gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant