Tijmen de Rooij (links) en Wim Nieuwenhuis (rechts) van WVK Makelaars (foto: Pascale van Reijn).
Tijmen de Rooij (links) en Wim Nieuwenhuis (rechts) van WVK Makelaars (foto: Pascale van Reijn).

Stijlvol wonen in appartementencomplex Carolina Parc

Algemeen 806 keer gelezen

Leidschendam - Aan de rand van de woonwijk ’t Lien, op loopafstand van winkelcentrum Prins Frederiklaan en The Mall of the Netherlands verrijst binnenkort het stijlvolle appartementencomplex Carolina Parc. 

Carolina Parc ligt tussen de Noordsingel en de Veurse Achterweg, aan de Carolinalaan. Het 11 etages tellende complex bestaat uit 40 appartementen vanaf 73 tot 144 m2 en twee penthouses van ca. 200 m2. Typerend voor deze appartementen is het grote balkon van 20 m2 dat op twee zijden is georiënteerd en waarin tevens ruimte voor groen is gereserveerd. 

“Dit maakt de appartementen ook zeer geschikt voor ouderen die vanuit een te grote eengezinswoning willen doorstromen naar een gelijkvloerse woning. Je hebt weliswaar geen tuin maar met zo’n heerlijk balkon zijn zij toch eerder geneigd om de overstap te maken”, vertelt Wim Nieuwenburg van WVK Makelaars. 

Samen met collega Tijmen van Rooij gaat hij graag in gesprek met belangstellenden. “Onder het genot van een kopje koffie bespreken wij de wensen en mogelijkheden. Na de koop begeleiden wij de kopers in het gehele proces. Het kopen van een nieuwbouwwoning is toch wat anders dan een bestaand huis.”

Carolina Parc wordt gebouwd aan de Noordsingel / Pr. Carolinalaan Het appartementencomplex heeft een centrale ligging, met openbaar vervoer voor de deur en dichtbij het groene gebied tussen Leidschendam en Voorschoten. De woningen zijn niet alleen geschikt voor ouderen maar ook veel jongeren hebben al interesse getoond. “Het wordt een mooie mix van jong en oud”, zegt Tijmen de Rooij.

In de half verdiepte parkeergarage beschikt elke woning over minimaal één parkeerplek. Hier bevinden zich ook de ruime bergingen. De projectontwikkelaar biedt op straatniveau de mogelijkheid van elektrische deelauto’s met laadpaal. De architect van het project, Mark Graafland van Bureau Kroner Architecten, heeft gekozen voor lichte en duurzame materialen. Dankzij de glazen schuifpuien aan weerszijden van de woning wordt buiten naar binnen gehaald en geniet de bewoner van het uitzicht.

Aan duurzaamheid is ook gedacht. Er komen zonnepanelen op het dak en er komt een bodemwarmtepomp. Dit zorgt voor een comfortabele koeling in de woning wat heel prettig is met de steeds warmer wordende zomers. Daarnaast levert dit energiebesparing op en voldoet het project hiermee aan de duurzaamheidseisen. Rond het gebouw wordt een groen park aangelegd.

De verkoop van Carolina Parc is vorig kwartaal van start gegaan. Inmiddels is twee derde van de woningen verkocht of staat onder optie. De bouw start voor de zomer en zal circa twee jaar in beslag nemen. Meer informatie over het project Carolina Parc is te vinden op www.carolinaparc.nl. Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met WVK Makelaars, 070-3861210.

Uit de krant